BACK TO
TOP
Πολιτικές

Απάτη με ετικέτες οίνων Côtes-du-Rhône στη Γαλλία

Μία απάτη τεραστίου μεγέθους αποκάλυψαν οι γαλλικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, μια από της κορυφαίες οινοπαραγωγούς εταιρείες της περιοχής του Ροδανού χρησιμοποιούσε ψευδείς ετικέτες στις φιάλες της.

Απάτη με ετικέτες οίνων Côtes-du-Rhône στη Γαλλία

0
0

Με ανακοίνωση της την προηγούμενη εβδομάδα, η γαλλική Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού αποκάλυψε πως περίπου  480.00 εκατόλιτρα επιτραπέζιου οίνου επισημάνθηκαν με τις ετικέτες Côtes-du-Rhône, Côtes-du-Rhône Villages ακόμα και Chateauneuf-du-Pape (περίπου 10.000 εκατόλιτρα) μεταξύ του Οκτωβρίου του 2013 και του Ιουνίου του 2016, χωρίς αυτό να συνάδει με την πραγματικότητα. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της απάτης αξίζει να σημειωθεί ότι τα 480.000 εκατόλιτρα αντιστοιχούν σε εκατομμύρια φιάλες και ισοδυναμούν με το 15% της συνολικής παραγωγής της ετικέτας  Côtes-du-Rhône, ποσότητα αρκετή για να γεμίσει 13 ολυμπιακές πισίνες.

Η επιτροπή ανταγωνισμού χαρακτήρισε την υπόθεση ως «μαζική κατάχρηση της ονομασίας προέλευσης Côtes-du-Rhône». Η εταιρεία πίσω από την απάτη δεν κατονομάζεται στην αναφορά, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως πρόκειται για την Raphaël Michel, έναν σημαντικό εμφιαλωτή κρασιού της περιοχής και έναν από τους μεγαλύτερους στη Γαλλία. 

Τον περασμένο Αύγουστο ο πρόεδρος της εταιρείας Guillaume Ryckwaer, όπως επίσης και άλλα διευθυντικά στελέχη είχαν συλληφθεί κατηγορούμενοι για απάτη, εξαπάτηση και φορολογικές ατασθαλίες. Ήδη από εκείνη την περίοδο, αρκετοί σημαντικοί συνεργάτες της εταιρείας, όπως η γαλλική αλυσίδα supermarket Carrefour, είχαν ακυρώσει τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει μαζί της.

Οι ενώσεις των παραγωγών της περιοχής αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον της εταιρείας, στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν τη φήμη της ετικέτας προέλευσης και να μην πληγεί ανεπανόρθωτα η θέση της στις αγορές.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία