BACK TO
TOP
Πολιτικές

Τα μήλα της Νέας Ζηλανδίας βοήθησαν φέτος την BayWa

Αν και αντιπροσωπεύει ένα μικρό μέρος του ομίλου, η καλή χρονιά στη κατανάλωση μήλων στη Νέα Ζηλανδία συνέβαλε θετικά στα οικονομικά αποτελέσματα της BayWa, που ασχολείται εντατικά με τη χώρα της Νέας Ζηλανδίας σε επίπεδο εμπορικό, μεταφορών και προμήθειας. Η γερμανική πολυεθνική είχε κύκλο εργασιών 8,3 δις, αριθμός λίγο μεγαλύτερος από πέρσι.

Τα μήλα της Νέας Ζηλανδίας βοήθησαν φέτος την BayWa

3
0

Η BayWa δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, από την ενέργεια μέχρι τη γεωργία, αναφέροντας καθαρά έσοδα 32,1 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό πρέπει να υπολογίσουμε και το γεγονός ότι στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι πωλήσεις λαμβάνουν χώρα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.  Παρ’όλα αυτά, πέρσι πουλήθηκαν ηλιακοί συλλέκτες και ανεμογεννήτριες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Στο τομέα της γεωργίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Freshplaza τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρκετά από τον καιρό και αυτό έχει αντίκτυπο και στο εμπόριο φρούτων. Πέρσι, ο παγετός και το χαλάζι στη Γερμανία ήταν η αιτία για να προκύψει ένας μικρός αριθμός όγκου φρούτων στη χώρα.

Οι θυγατρικές T & G Global και TFC Holland θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις απώλειες αυτές λόγω των αισιόδοξων προβλέψεων για την επόμενη χρονιά στα φρούτα της Γερμανίας, με την εταιρεία να αναμένει ένα καλύτερο αποτέλεσμα προς το τέλος του έτους.

Σε διεθνή κλίμακα πάντως, η BayWa επωφελήθηκε από την καλή χρονιά στην αγορά των μήλων στη Νέα Ζηλανδία, τα οποία έφτασαν στους καταναλωτές μέσω της T & G.

Συνολικά, ο τομέας της γεωργίας, ο οποίος περιλαμβάνει και μη φρέσκα προϊόντα, ανέφερε κύκλο εργασιών 5,8 δις και καθαρά έσοδα 52,4 εκατομμύρια ευρώ( στοιχεία 2017: κύκλος εργασιών 5,6 εκατ.ευρώ με καθαρά έσοδα 48,3 εκατ.ευρώ).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία