BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ξεκίνησε η δίκη Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα προστασίας, και πολυάριθμα φωτογραφικά φλας (για τα οποία υπήρξε και σχετικό επεισόδιο), άρχισε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ξεκίνησε η δίκη Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

0
0

Οι κάμερες περίμεναν τον πρώην υπουργό στην είσοδο του κτιρίου του Αρείου Πάγου, ενώ οι φωτογράφοι είχαν κατακλύσει την είσοδο της αίθουσας εν αναμονή του. Υπήρξε παράκληση από τον κ. Βασίλη Δημακόπουλο, εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, να μη φωτογραφηθεί ο εντολέας του, βεβαιώνοντας ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν παρών σε διπλανό ειδικό δωμάτιο αλλά δεν ήθελε να εμφανιστεί προτού υπάρξει σχετική συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου κ. Νικόλαος Πάσσος έκανε ωστόσο σαφές ότι η φωτογράφηση δεν απαγορεύεται, αρκεί να μη θίγεται η τιμή και η υπόληψη του κατηγορουμένου (απαγορεύεται η μαγνητοσκόπηση, η τηλεοπτική μετάδοση και η μετάδοση ηχογράφησης).

Ο πρώην υπουργός ανέβηκε - με ένταση - στο βήμα, ανέφερε τα προσωπικά στοιχεία του, δηλαδή ότι είναι γεννημένος το 1961, διατηρεί την ιδιότητα του οικονομολόγου και είναι έγγαμος  - η σύζυγός του ήταν μάλιστα παρούσα στη διαδικασία), και άκουσε τις κατηγορίες που του αποδίδονται από την εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες», ήταν η γενική θέση του κ. Παπακωνσταντίνου, όταν του ζητήθηκε από το Δικαστήριο. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για δύο κακουργήματα, της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες, πρόσωπα των οποίων οι καταθέσεις αποτελούν τμήμα του παραπεμπτικού βουλεύματος και μάλιστα έρχονται σε μεγάλη αντίφαση με τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου. Ανέφερε μεταξύ άλλων τα ονόματα των κκ Κωνσταντίνου Μπίκα, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Διώτη, Ιωάννη Καπελέρη, Αναστάσιο Μπάνου και Στέλιου Στασινόπουλου.

Πηγή: Το Βήμα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία