BACK TO
TOP
Πολιτικές

Έως τη Δευτέρα η λίστα μεταρρυθμίσεων

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου θα πρέπει η Ελλάδα να συντάξει και να αποστείλει στις Βρυξέλλες τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που ζητά η Ευρωζώνη.

Κατατέθηκε το αίτημα παράτασης στις Βρυξέλλες

0
0
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το χρονικό όριο που έχει δοθεί στην ελληνική πλευρά είναι απόλυτα καθορισμένο. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης που κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Μέχρι η Ελλάδα να παρουσιάσει την ακριβή λίστα της, το θέμα της χρηματοδότησής της παγώνει. Όπως τόνισαν οι αξιωματούχοι, σχεδόν με μια φωνή: «Ο Τσίπρας πρέπει να δείξει ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να οικοδομήσει ξανά κλίμα εμπιστοσύνης και να τηρήσει τις υποσχέσεις της».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί το 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ του ΤΧΣ που ζήτησε η Ελλάδα να μην εγκρίθηκε για τεχνικούς λόγους, ωστόσο δεν θα χαθεί εξ ολοκλήρου. Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης λένε πως η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή, όπως και οποιαδήποτε άλλη πηγή χρηματοδότησης, αρκεί προηγουμένως η κυβέρνηση να δείξει πως θέλει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

Πάντως, η Αθήνα κέρδισε κάποιες οικονομικές ανάσες την Τετάρτη από τη στιγμή που η ΕΚΤ αύξησε το ανώτατο όριο της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες μέσω του ELA. Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτή η κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αμβλύνει ορισμένες βραχυπρόθεσμες ανάγκες του τραπεζικού συστήματος, διατηρώντας παράλληλα την πίεση στον Τσίπρα για να βρει μια μακροπρόθεσμη λύση με τους εταίρους. Πάντα σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αν η Ελλάδα αθετήσει τις υποσχέσεις της, τότε είναι θέμα λίγων εβδομάδων να ξεμείνει από χρήματα και θα χρεοκοπήσει.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία