BACK TO
TOP
Πολιτικές

Εν μέσω καύσωνα η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Στο cine Κεραμεικός συνεδριάζει από τις 10 το πρωί η κεντρική του επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω της εσωκομματικής κρίσης που έχει εκδηλωθεί στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Πήρε εντολή για συμφωνία αλλά με «παράθυρο» ρήξης

1
0

Η κατάσταση πλέον στο κυβερνών κόμμα είναι οριακή και η κεντρική επιτροπή που συγκλήθηκε εσπευσμένα, υπό το βάρος της σφοδρής κριτικής, που δέχεται από την αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της υπογραφής του τρίτου μνημονίου, καλείται να λύσει τους λογαριασμούς των δύο πλευρών. Η διάσπαση είναι πλέον προ των πυλών, καθώς έχει ήδη προκύψει τεράστια χάσμα στις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις, ενώ είναι εμφανές και η ψυχική απόσταση, που συνήθως προηγείται και της «οργανικής».

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να επιμείνει στην πρότασή του για διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο και αφού η κυβέρνηση υπογράψει τη νέα συμφωνία, που κατά το Μαξίμου, θα σταθεροποιήσει τη χώρα και θα απομακρύνει τους κινδύνους, που ακόμη υπάρχουν, όπως το grexit.

Η αριστερή πτέρυγα όμως πιέζει να συγκληθεί τώρα, ακόμη και αυτό το σαββατοκύριακο, το διαρκές συνέδριο – αποτελείται από τα μέλη του συνεδρίου του 2013 – ώστε να αποφασίσει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την μη υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία