BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κορυφώνεται στη Βουλή η συζήτηση για τα νέα μέτρα

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται την Πέμπτη 18 Μαΐου η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Εν αναμονή του νέου κυβερνητικού σχήματος

3
0

Κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έφερε προς ψήφιση αντισυνταγματικές διατάξεις.

Συνομιλώντας χθες με δημοσιογράφους στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε κριτική στη Ν.Δ. για τη στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δικής της τροπολογίας, αναφέροντας σκωπτικά ότι θέλει να καλωσορίσει το ενδιαφέρον της Ν.Δ. στα αντίμετρα.

«Μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της Ν.Δ. γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το εάν η ψηφοφορία έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, απάντησε ότι «ούτως ή άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει».

Από την πλευρά του, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από Ρομπέν των φτωχών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς».

«Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί από όλους, υιοθετείτε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το τρίτο» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία