BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πολιτική αντιπαράθεση για τα «κομμουνιστικά εγκλήματα»

Ο Σταύρος Κοντονής διακήρυξε πως η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στο Συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας, με αντικείμενο : "τα εγκλήματα των Κομμουνιστικών Καθεστώτων", αποσπώντας το ... εύγε του ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγοντας κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση.

Πολιτική αντιπαράθεση για τα «κομμουνιστικά εγκλήματα»

1
0

Η Ν.Δ , με ανακοίνωσή της, εγκάλεσε την Κυβέρνηση για "ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση της Χώρας" υποστηρίζοντας μάλιστα πως ψαρεύει ψήφους στην Παραδοσιακή Αριστερά.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Μοσχάτο, ξεκαθαρίζει πως: "Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες".

Ευ. Βενιζέλος: Ποιος σας δίνει το δικαίωμα;

Ηχηρή παρέμβαση έκανε με άρθρο του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος καταρχήν σημείωσε την διαφοροποίηση της Κυβέρνησης από πλαίσιο - αξιακό και ιστορικό - της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξ αυτού μάλιστα διερωτήθηκε, ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται με τον τρόπο αυτό και ποια δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα.

ΚΚΕ: Ναι μεν, αλλά

Ο Περισσός από πλευράς του, επιδοκιμάζει την κυβερνητκή απόφαση μεν αλλά όχι χωρίς να επισημάνει την "αντιλαική" πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση.

"Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση θα ήταν να μη συμμετέχει στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία", αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Υπογραμμίζει ωστόσο πως αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική, που με συνέπεια εφαρμόζει μαζί με κομπλεξικούς αντικομμουνιστές, που υπερασπίζονται τους συνεργάτες των ναζί.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία