BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα

Στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αναμένεται να συζητηθεί το διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης το νομοσχέδιο για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος 1,4 δισ. ευρώ σε 3,5 εκατομμύρια πολίτες.

Εγκρίθηκε η μείωση ΦΠΑ αγροεφοδίων με πλειοψηφία

2
0

Το μέρισμα προβλέπει έκτακτη ενίσχυση 720 εκατ. ευρώ και επιστροφές 675 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους.

Υπέρ της διανομής του μερίσματος τάχθηκε η Ν.Δ., παρά τις έντονες αντιδράσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποί της εντός και εκτός Βουλής. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου στη Βουλή και θα συζητηθεί σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ στην Ολομέλεια αναμένεται να ενταχθεί την Πέμπτη προς συζήτηση και ψήφιση παρουσία των πολιτικών αρχηγών.

Οι διατάξεις προβλέπουν τη δυνατότητα αύξησης του συνολικού ποσού που μπορεί να διατεθεί για τη χορήγηση της εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης σε νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα πάνω από τα 720 εκατ. ευρώ αλλά δεν καθορίζουν τα ποσά της ενίσχυσης αυτής, ούτε τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησής της.  Απλώς αναθέτουν στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας την έκδοση σχετικής κοινής απόφασης που θα καθορίζει όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία