BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μητσοτάκης: Μετά τον Αύγουστο 2018 ξεκινά το τέταρτο μνημόνιο

Βέβαιος ότι θα η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές όποτε και αν γίνουν, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι το 2018, θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων. Την ίδια στιγμή, αμφισβήτησε για μία ακόμη χρόνια την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια λέγοντας. «Μετά τον Αύγουστο του 2018 ξεκινάει αυτό που εμείς αποκαλούμε τέταρτο μνημόνιο».

Mε μεταρρυθμιστικό προφίλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ

1
0

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο capital.gr ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατά υψηλούς τόνους και για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι υπάρχει ένας ισχυρισμός ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, με κάποιο τρόπο, να στείλει τους αξιωματικούς αυτούς πίσω. 

«Η Κυβέρνηση, αν είναι ακριβείς αυτοί οι ισχυρισμοί γιατί δεν έχουμε επιβεβαίωση, αλλά ούτε διάψευση ότι αυτό το οποίο είπε ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ανακριβές, ας το διαψεύσει έστω και τώρα, ο κ. Τσίπρας ή ο λαλίστατος κατά τα άλλα κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις αρμόδιες διοικητικές Αρχές και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», είπε. 

Κατά τα λοιπά, σημείωσε ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής. Δηλώνει ικανοποιημένος για την υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματός του και πολύ αισιόδοξος από το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, τώρα ακούν με προσοχή τις προτάσεις της. Ακόμη, δεν θεωρεί ότι τα ποσοστά της ΝΔ έχουν "πιάσει ταβάνι", όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, ούτε δείχνει να ανησυχεί για την σχετική αντοχή που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. «Θα ήμουν ανήσυχος αν τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ ήταν στο 60% και όχι στο 90% που είναι τώρα», λέει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που επιδιώκει ο Αλ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ούτε ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποιεί πλέον αυτήν την ορολογία... αφού οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει φθάνουν μέχρι και το 2060 και προσθέτει:

«Η χώρα θα ξαναγίνει κανονική, όταν αποκτήσει μια κανονική και φερέγγυα κυβέρνηση. Πραγματική ανάκαμψη στην οικονομία και πραγματική έξοδο από την κρίση θα δούμε μόνο αν υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει πεπεισμένος ότι μια μεταρρυθμιστική και ομοιογενής κυβέρνηση μπορεί να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις και να ανακουφίσει τους λιγότερο προνομιούχους, προσφέροντας δουλειά στους ανέργους. Ξεκαθαρίζει ακόμη απαντώντας στους επικριτές του, ότι δεν πρόκειται να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους. «Θα πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς», λέει. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία