BACK TO
TOP
Πολιτικές

Διευθέτηση του Σκοπιανού ως τον Ιούνιο βλέπει ο Κοτζιάς

Την εκτίμηση ότι θα διευθετηθεί έως τον Ιούνιο το ζήτημα με την ΠΓΔΜ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Διευθέτηση του Σκοπιανού ως τον Ιούνιο βλέπει ο Κοτζιάς

2
0

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ανέφερε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το προσχέδιο του Συμφώνου που θα καταθέσει η Αθήνα στη διαπραγμάτευση για την επίλυση της ονομασίας εξηγώντας ότι «θα είναι ένα κείμενο που εμείς θεωρούμε ότι με αυτό μπορούμε να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε».

«Ούτε ένα ελληνικό κείμενο που θα έχει τις απόψεις μας μόνο είναι, ούτε είναι ένα κείμενο που είναι ήδη συμφωνία - συμβιβασμός» υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι «στη πραγματικότητα, ο Μέγας Αλέξανδρος απέδειξε ότι πρέπει να κόβουμε τους γόρδιους δεσμούς. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τέτοια ζητήματα».

Σε ερώτηση τι θα συνιστούσε πρόοδο για την Αθήνα αν η διαφωνία με τα Σκόπια δεν διευθετηθεί έως τον Ιούνιο, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας απάντησε πως «θα διευθετηθεί». Υπογράμμισε πως υπάρχει μια νέα δυναμική για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, από τότε που μια πιο μετριοπαθής κυβέρνηση εκλέχθηκε στην ΠΓΔΜ τον περασμένο χρόνο, έπειτα και από προσπάθειες τριών ετών με την εφαρμογή Μέτρων Οικοδόµησης Εµπιστοσύνης που είχε προτείνει και προώθησε η ελληνική πλευρά.

«Θέλουμε να το λύσουμε. Είναι προς το εθνικό μας συμφέρον και προς τα συμφέροντα της περιοχής, για τη σταθερότητα, την ασφάλεια κα την οικονομική ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, αναφέροντας τη σημασία των αλλαγών στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία