BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μεσημέρι Πέμπτης η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Tην Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μεσημέρι Πέμπτης η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

0
0

Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις του Αλέξη Τσίπρα και συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου τα ονόματα των υπουργών που απαρτίζουν το νέο υπουργικό Συμβούλιο σε αντικατάσταση των Δ. Παπαδημητρίου, Ράνιας Αντωνοπούλου και Γιάννη Μουζάλα.

Η μεγάλη έκπληξη του ανασχηματισμού είναι η υπουργοποίηση του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Αμύνης, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Βίτσα που αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής.

Έκπληξη θεωρήθηκε - αν και ακουγόταν τις τελευταίες ώρες μετ επιτάσεως- η τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομίας, διατηρώντας πάντως και την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

Η υπουργοποίηση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Ράνιας Αντωνοπούλου στο υπουργείο Εργασίας, δεν ήρθε κεραυνός εν αιθρία καθώς ήδη από νωρίς ο μέχρι σήμερα Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, φερόταν να είναι το φαβορί για το "χαρτοφυλάκιο" της ανεργίας.

Δεν επιβεβαιώθηκε πάντως η έξοδος της Λυδίας Κονιόρδου από το υπουργείο Πολιτισμού. Αντιθέτως, προστίθεται ένας ακόμη υφυπουργός με αρμοδιότητα ζητήματα πολιτισμού, ο εξωκοινοβουλευτικός, Κωνσταντίνος Στρατής.

Ενδιάφερον έχει η επιλογή της νέας υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Κ. Ζουράρι. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία