BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Η πορεία των τελικών διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του προγράμματος, αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης την Πέμπτη 26 Μαΐου του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 10:50, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

0
0

Η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα εκλαμβάνεται στην Αθήνα ως κίνηση υψηλού συμβολισμού, δεδομένου ότι λαμβάνει χώρα μία ημέρα πριν από το άτυπο Eurogroup  της Παρασκευής, όπου ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας για την επόμενη μέρα της εξόδου από τα προγράμματα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των σημερινών συνομιλιών τα ζητήματα:

  •  της αναπτυξιακής τροχιάς της οικονομίας καθώς και η πορεία για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα,

  • η πορεία των τελικών διαπραγματεύσεων για την τέταρτη αξιολόγηση,

  • η ανάγκη υλοποίησης των δεσμεύσεων των εταίρων για τη βιωσιμότητα του χρέους στη βάση της απόφασης του Eurogroup του Ιουλίου του 2017, καθώς και η μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα σημαντική θέση στην ατζέντα των σημερινών συνομιλιών καταλαμβάνουν και οι πρωτοβουλίες για την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Πέραν της οικονομίας, στη συζήτηση Τσίπρα-Γιούνκερ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και ζητήματα των περιφερειακών εξελίξεων (Τουρκία και Δυτικά Βαλκάνια), των ευρωτουρκικών σχέσεων καθώς και του προσφυγικού.

Σημειώνεται ότι στις 10:00 ο κ. Γιούνκερ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Μετά από τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό και τις δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων. Το απόγευμα, στις 17:30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία