BACK TO
TOP
Πολιτικές

Με 154 υπέρ ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Kυβερνητικοί κλυδωνισμοί στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

2
0

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022», εγκρίθηκε επί της αρχής με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 154 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 144 κατά. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές ενώ δύο ήταν απόντες.

Αλ. Τσίπρας: Ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας

Για μία ιστορική στιγμή της Ελλάδας, με την προσεχή έξοδο από τα μνημόνια έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ενώ αναφερόμενος στο Σκοπιανό χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «θλιβερό φερέφωνο» του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα αυτός ο νόμος «είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς που εδώ και οκτώ χρόνια καθοδηγούν τις κινήσεις των κυβερνήσεων».

«Σήμερα ψηφίζουμε για τελευταία φορά τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος», σημείωσε, τονίζοντας ότι «τηρήσαμε της δεσμεύσείς μας και ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας».

Κάνοντας μια αναδρομή για το πώς παρέλαβε την εξουσία το 2015 ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, στο χείλος της χρεωκοπίας. Πετύχαμε με δύσκολους στόχους να πιάνουμε αυτούς τους στόχους και να τους ξεπερνάμε».

Ενώ αναφορικά με τη ρύθμιση του χρέους εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η λύση γιατί είναι κοινή βούληση όλων να βρεθεί η λύση.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση τελειώνει τη θητεία της όπως την ξεκίνησε: με ψέματα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι στην ουσία η κυβέρνηση φέρνει το «τέταρτο μνημόνιο», αλλά «χωρίς χρηματοδότηση», το δεύτερο κατά σειρά που φέρει, όπως είπε, τις υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου.

Κατηγόρησε παράλληλα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι «δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια με βαριά υποθήκη τον εθνικό πλούτο της χώρας» και ότι «μειώνουν μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

«Είναι υποχρέωσή μου να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μας με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος - όπως είπε - «κρύβεται» αν τολμά «να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία