BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ο Τζέρεμι Χαντ νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Τον Τζέρεμι Χαντ, υπουργό Υγείας και βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος, επέλεξε η Τερέζα Μέι ως διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Τζέρεμι Χαντ νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

6
0

Στη θέση του κ. Χαντ στο υπουργείο Υγείας διορίζεται ο Ματ Χάνκοκ, μέχρι πρότινος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση έρχονται μετά τις παραιτήσεις των Ντέιβιντ Ντέιβις, υπουργού αρμόδιου για ζητήματα Brexit  και Μπόρις Τζόνσον, υπουργού Εξωτερικών, λόγω διαφωνιών τους με τη στρατηγική της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για τη μελλοντική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου - Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωθυπουργός, μετά από διαβούλευση με το υπουργικό της συμβούλιο την Παρασκευή, κατέληξε σε πρόταση για μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΕΕ. Σύμφωνα με τη σκληρή ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματός της, κάτι τέτοιο στερεί ουσιαστικά τη δυνατότητα αυτόνομης πορείας της Βρετανίας, αφού θα πρέπει να διατηρεί κανονιστικό πλαίσιο στενά συνδεδεμένο με εκείνο της ΕΕ σε ζητήματα διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών.

Ο Μπ. Τζόνσον, μάλιστα, στην επιστολή παραίτησής του από επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, κάνει λόγο για κίνδυνο η χώρα να μετατραπεί σε "αποικία της ΕΕ".

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε από την πλευρά της ότι "εξεπλάγη ελαφρώς" από την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, αφού ο ίδιος είχε συμφωνήσει στο νέο σχέδιο της για το Brexit την περασμένη εβδομάδα, όπως τόνισε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σε επιστολή της προς τον παραιτηθέντα υπουργό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία