BACK TO
TOP
Πολιτικές

Νέοι τελωνειακοί δασμοί 25% στην Κίνα από ΗΠΑ αξίας 50 δισ. δολαρίων

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιβάλλει από την 23η Αυγούστου τελωνειακούς δασμούς 25% σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίποινα για τις «δόλιες εμπορικές πρακτικές» που προσάπτει στην Κίνα, ήτοι «εξαναγκαστικές μεταφορές τεχνολογιών και πνευματικής ιδιοκτησίας» από τις ΗΠΑ.

Νέοι τελωνειακοί δασμοί 25% στην Κίνα από ΗΠΑ αξίας 50 δισ. δολαρίων

5
0

Aυτό γνωστοποίησε την Τρίτη ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR). Συνολικά, στοχοθετούνται 279 προϊόντα που παράγονται στην Κίνα, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του USTR (σ.σ. και όχι του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, όπως μεταδόθηκε νωρίτερα από το Γαλλικό Πρακτορείο) σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν

Η Ουάσινγκτον επιβάλλει ήδη, από την 6η Ιουλίου, πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς 25% σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας 34 δισ. δολαρίων. Πλέον θα στοχοθετηθούν πολλά ακόμη αγαθά κινεζικής προέλευσης, αξίας άλλων 16 δισ. δολαρίων..

Ο κατάλογος των αγαθών που στοχοθετούνται θα δημοσιευθεί σύντομα στην εφημερίδα της κυβέρνησης, κατά το δελτίο Τύπου του USTR.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία