BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πηγαίνει πίσω ο ανασχηματισμός λένε κυβερνητικές πηγές

Αλλαγή σχεδίων στο πρωθυπουργικό επιτελείο μετά το διάγγελμα στην Ιθάκη, καθώς κυβερνητικές πηγές μετέφεραν την Τρίτη 21/8 ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πάνε κάποιες ημέρες πίσω, ίσως στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο Μαξίμου Τσαυτάρης, Χαρακόπουλος για τα μπλόκα των αγροτών

1
0

Ο λόγος, μιας και είναι οι ίδιες πηγές που μέχρι χθες έλεγαν ότι ο ανασχηματισμός θα πρέπει να αναμένεται σήμερα ή αύριο, δεν έχει γίνει γνωστός. Μπορεί να σχετίζεται με την απόφαση να δοθεί χρόνος στο διάγγελμα του πρωθυπουργού να «τρέξει» επικοινωνιακά μπορεί να αφορά και προβλήματα στις επιλογές και τις τελικές αποφάσεις του κ. Τσίπρα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης πάντως, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο 24/7, δεν έδειξε αρνητικός στο ενδεχόμενο μετακίνησής του στο κόμμα στη θέση του σημερινού γραμματέα Πάνου Ρήγα, είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τον κ. Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει και το αν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, εντός ΣΥΡΙΖΑεπιμένουν ότι «κλειδί» του ανασχηματισμού θα είναι ο κ. Σκουρλέτης και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να μετακινηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και ότι οι τελικές αποφάσεις του κ. Τσίπρα για τον ανασχηματισμό θα ληφθούν αφού λήξει το ζήτημα Σκουρλέτη. Πέραν πάντως του δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός καλείται να αποφασίσε το κυβερνητικο σχήμα που θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, άλλο τόσο σημαντικό για τον κ. Τσίπρα είναι και το γεγονός ότι θα πρέπει να αποφασίσει τη διάταξη του κόμματος που θα δώσει αυτές τις εκλογικές μάχες.

Μέχρι προχθές, είχαν γραφτεί πολλά σενάρια. Από το ριζικό ανασχηματισμό και την «κυβέρνηση των 40ρηδων» με αλλαγές πολλών βασικών υπουργών και αναπληρωτών, μέχρι και  έναν συμβιβαστικό ανασχηματισμό λίγων, επικοινωνιακών αλλαγών, όπου βασικοί υπουργοί δεν θα αλλάξουν.

Μια τελευταία πληροφορία πάντως, που σε αυτή τη φάση δεν είναι εύκολο να διασταυρωθεί και να επιβεβαιωθεί, θέλει το «σπάσιμο» του υπουργείου Οικονομίας που όπως όλα δείχνουν αφήνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και τη δημιουργία υπουργείου Επενδύσεων, με υπουργό τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. 

Πηγή: nafteboriki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία