BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στρατάκης: Νέο καθεστώς ενίσχυσης για τους μπανανοκαλλιεργητές

Μετά την τροποποίηση του Κανονισμού και την ένταξη της επιδότησης της μπανάνας στο καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης, με ποιο τρόπο θα διανεμηθεί το εναπομένον ποσό σε νέους καλλιεργητές ή σε καλλιεργητές που επεκτείνουν τις καλλιέργειές τους, ζητάει να μάθει ο βουλευτής του νομού Ηρακλείου Κρήτης, κος Μανόλης Στρατάκης, σε σχετική του ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αλ. Κοντό. 

Στρατάκης: Νέο καθεστώς ενίσχυσης για τους μπανανοκαλλιεργητές

1
0

Σύμφωνα με την ερώτησή του, από το αρχικά προβλεπόμενο ποσό για επιδότηση των 1.100.000 ευρώ σε σχέση με την αιτούμενη για την Ελλάδα δημοσιονομική πίστωση των 1.263.000 ευρώ, οι παραγωγοί θα πάρουν με την ενιαία ενίσχυση περίπου το ποσό των 640.000 ευρώ το οποίο είναι μικρότερο από τη χορηγούμενη ενίσχυση σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς που είχε ξεπεράσει και τις 800.000 ευρώ.

Οι μπανανοπαραγωγοί είναι ανάστατοι γιατί διαπιστώνουν ότι θα πάρουν πολύ λιγότερες επιδοτήσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να γνωρίζουν ποιος θα επωφεληθεί της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ του ποσού που θα πάρουν και της εγκριθείσας δημοσιονομικής πίστωσης.

Ερωτά λοιπόν, ο βουλευτής, αν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να χορηγηθούν όλα τα χρήματα της δημοσιονομικής πίστωσης του 1.100.000 ευρώ στους μπανανοπαραγωγούς παλαιούς και νέους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία