BACK TO
TOP
Πολιτικές

Παρέμβαση Στρατάκη για φράγματα Δήμου Βιάννου

Την ανάγκη ένταξης στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των δύο φραγμάτων που έχουν σχεδιαστεί νότια της οροσειράς της Δίχτυ, το φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου και το φράγμα Καλαμίου, τονίζει σε σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλ. Κοντό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μαν. Στρατάκης.

Λύση – κλειδί για τις αρδευτικές ανάγκες στα Τρίκαλα

25
0

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ερώτησης, τα δύο φράγματα που έχουν σχεδιαστεί νότια της οροσειράς της Δίχτυ, το φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου και το φράγμα Καλαμίου προβλέπεται να καλύψουν όλες τις ανάγκες της παραλιακής ζώνης που καλλιεργείται με εκτός εποχής κηπευτικά και ενδείκνυται για δυναμικές καλλιέργειες ακόμη και στην ύπαιθρο. Η μορφολογία του εδάφους επιβάλλει την κατασκευή φραγμάτων προκειμένου να αποφευχθεί η διαρροή μεγάλων ποσοτήτων νερού στη θάλασσα.

Για το φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη η οποία έχει αποσταλεί πρόσφατα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για δε το φράγμα Καλαμίου, παρ’ όλο που προτάθηκε για ένταξη στη ΣΑΜ 081 προκειμένου να επικαιροποιηθεί η μελέτη του, το αίτημα δεν έγινε δεκτό και έτσι παραμένει ανολοκλήρωτη μια προσπάθεια που ξεκίνησε καταρχήν με προσφορά από τους κατοίκους των περιουσιών ακόμη και των σπιτιών τους που επρόκειτο να απαλλοτριωθούν για να ξεκινήσει έγκαιρα η κατασκευή του φράγματος.

Η νέα προγραμματική περίοδος για το ΕΣΠΑ έχει ήδη αρχίσει και η Δημοτική Αρχή αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής στο σύνολό τους αγωνιούν γιατί τα συγκεκριμένα φράγματα δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα παρά τις δεσμεύσεις αλλά και την αναγκαιότητα των έργων.

«Επειδή στην Ερώτησή μου 9819/7-4-08 για το ίδιο θέμα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση μέχρι σήμερα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται να εντάξει τα έργα αυτά στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφού το ΠΕΠ Κρήτης είναι αισθητά περιορισμένο παρά τις εξαγγελίες ότι το 80% των πόρων θα διατεθούν στις περιφέρειες», καταλήγει ο κ. Στρατάκης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία