BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ρεγκούζας για αποζημιώσεις φρουτοπαραγωγών

Την άμεση αποζημίωση των φρουτοπαραγωγών του Δήμου Βερτίσκου του Νομού Θεσσαλονίκης, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν εκτενείς ζημιές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό, ο βουλευτής Αδάμ Ρεγκούζας.

Ρεγκούζας για αποζημιώσεις φρουτοπαραγωγών

3
0
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ερώτησης, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν φέτος κατά την περίοδο της ανθοφορίας αλλά και μετά από αυτή έπληξαν σε σημαντικό βαθμό τους φρουτοπαραγωγούς των οικισμών του Δήμου Βερτίσκου του Ν. Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα αυτών της Όσσας και της Γαλήνης.
Το αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή των φρούτων που καλλιεργούνται στις περιοχές αυτές να μειωθεί σημαντικά ενώ σε κατά τόπους καλλιέργειες, όπως σε αυτήν της κερασιάς, να παρατηρείται το φαινόμενο της ολικής ακαρπίας. Άμεση συνέπεια είναι οι αγρότες αυτοί να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα σε μια ιδιαίτερα αρνητική οικονομική συγκυρία αλλά και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που απαιτούνται για τη μετέπειτα φροντίδα των καλλιεργειών τους.
«Ύστερα από τα παραπάνω:
ΕΡΩΤΑΤΑ
Ο κ. Υπουργός στον οποίο απευθύνεται η παρούσα
1. Πώς σκέφτεται να βοηθήσει τους συγκεκριμένους φρουτοπαραγωγούς η Πολιτεία;
2. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει για την απολεσθείσα παραγωγή ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους;» καταλήγει ο κ. Ρεγκούζας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία