BACK TO
TOP
Πολιτικές

Υπερυπουργός ο Παυλόπουλος μετά την παραίτηση Ρουσόπουλου

Απομακρύνεται προς ώρας το ενδεχόμενο του άμεσου ανασχηματισμού, για μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, μετά την υποβολή της παραίτησης του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου, την αποδοχή της από τον Πρωθυπουργό και την αναδιάταξη του τομέα ενημέρωσης, με τυπικά και ουσιαστικά υπεύθυνο τον υπουργό Εσωτερικών. 

Υπερυπουργός ο Παυλόπουλος μετά την παραίτηση Ρουσόπουλου

0
0

Κατόπιν αυτών, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναδεικνύεται σε υπερυπουργό, δρέποντας τους καρπούς της ήπιας και επιτυχούς πολιτικής που έχει ακολουθήσει, ενώ ο κ. Ε. Αντώναρος, αναβαθμιζόμενος τυπικά, περιορίζεται σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, χάνοντας την ευθύνη των δύο Γενικών Γραμματειών.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και ανατίθεται η άσκηση της εποπτείας τους στον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο κ. Ε. Αντώναρος.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου αναφέρει τα παρακάτω: «Θέλω με αυτήν την επιστολή να σας εκφράσω, για μια ακόμη φορά, τις θερμές μου ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στα οχτώ χρόνια της ανέφελης συνεργασίας μας», αλλά και από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού «τον ευχαρίστησε (τον κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο) για τη στενή και αποδοτική συνεργασία καθώς και τη σημαντική συμβολή του στην κοινή προσπάθεια τα 8 αυτά χρόνια», οι σχέσεις του δύο ανδρών κάθε άλλο παρά έχουν διαταραχθεί, γεγονός που δεν αποκλείει τη χρησιμοποίηση του πρώην υπουργού Επικρατείας, κατά την αναμενόμενο ανασχηματισμό, σε κάποια άλλη θέση που πιθανότατα θα έχει να κάνει με την ασκούμενη κοινωνική κυβερνητική πολιτική.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία