BACK TO
TOP
Πολιτικές

Όλα και τίποτα από νέους Θεσσαλούς με Κοντό

«Όλα και τίποτα» είναι το αποτέλεσμα της πολύωρης συνάντησης αντιπροσωπείας των Νέων Θεσσαλών Αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντό και το γ.γ. Κ. Σκιαδά, όπως τουλάχιστον το περιγράφουν ορισμένοι από τους παριστάμενους στη συνάντηση.

Όλα και τίποτα από νέους Θεσσαλούς με Κοντό

0
0

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 10 μ.μ. της Τετάρτης στον 6ο όροφο της Αχαρνών 2 και έδωσε την ευκαιρία να τεθούν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας, χωρίς όμως να δρομολογούνται οι αναγκαίες λύσεις, αλλά και χωρίς να τίθενται βάσεις για μια διαφορετική προσέγγιση των αγροτικών θεμάτων από τις δύο πλευρές.

Με εξαίρεση την προοπτική που προδιαγράφεται για έμμεση στήριξη του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ, μέσω αποζημιώσεων όσων ζημιώθηκαν από τις φετινές... βροχοπτώσεις, όλα τα άλλα ζητήματα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στις καλένδες καθώς για τις αυξήσεις στην επιστροφή ΦΠΑ θα πρέπει να αποφανθεί το υπουργείο Οικονομικών, για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου η κυβερνητική επιτροπή, το πάγωμα των δανείων είναι δουλειά της ΑΤΕbank, για τις άδειες γεωτρήσεων αντιδρά το ΥΠΕΧΩΔΕ, για τη μείωση του κόστους παραγωγής ως μόνη λύση προβάλλονται οι έλεγχοι στην αγορά και για την ίδρυση Αγροτικών Επιμελητηρίων θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους το σύνολο των οργανώσεων του αγροτικού χώρου. Και ενώ η τακτική «γείωσης» των θεμάτων εκ μέρους του υπουργείου είναι γνωστή, αυτό το οποίο ανεδείχθη μια ακόμη φορά, είναι η αδυναμία νέων και παλιών αγροτοσυνδικαλιστών να αρθρώσουν σοβαρό διαπραγματευτικό λόγο!

 

Ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή Νέων Αγροτών Θεσσαλίας αναφέρει τα παρακάτω:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δέσμευση του υπουργού για επαναπροσδιορισμό συνάντησης έως τα μέσα Ιανουαρίου και λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:

1. τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, που πλησιάζουν με όλα τα συνεπαγόμενα (μετακινήσεις συνανθρώπων μας, τόνωση αγοράς κλπ)

2. τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, μετά τα τελευταία γεγονότα

3. το καινούργιο πρόσωπο αυτών των κινητοποιήσεων και κυρίως το δικαίωμα της προσωπικής ηρεμίας του καθένα μας προσωπικά και όλων μαζί

Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι κανένα από τα προβλήματα δεν λύθηκε και να ζητήσουμε, καθιστώντας όλους μας συμμέτοχους στη αγωνιστική επάνοδο, με τον ερχομό του νέου χρόνου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία