BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Βλέπει οκτάδα η Εθνική μας στο μπάσκετ

Η ήττα της «επίσημης αγαπημένης» από τη Φινλανδία την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου μοιάζει μακρινό παρελθόν, μετά τον θρίαμβο επί της Ισπανίας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου (79-75).

Βλέπει οκτάδα η Εθνική μας στο μπάσκετ

0
0
Η Ελλάδα έπαιξε με ψυχή, με πάθος και με όπλο την εξαιρετική της άμυνα νίκησε επιτέλους την Ισπανία με σκορ 79-75. Εκπληκτικός ο Σπανούλης, καθοριστικός ο Μπράμος στο τέλος.

Όλοι οι δείκτες της στατιστικής του αγώνα μαρτυρούσαν μεγάλη προσπάθεια, πάθος και καθαρό μυαλό, σε μια βραδιά ιστορικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον της Εθνικής. Έντεκα χρόνια είχαμε να νικήσουμε την Ισπανία.

Ο Τρινκιέρι δήλωσε ότι έβλεπε κάτι διαφορετικό στα πρόσωπα των παικτών του και αυτό τον έκανε αισιόδοξο. Αποδείχθηκε ότι έλεγε αλήθεια. Ο ίδιος έκανε πολύ καλά τη δουλειά του: κράτησε την ομάδα συγκεντρωμένη, μοίρασε τους ρόλους και απάντησε με μαθήματα τακτικής στον Ισπανό κόουτς Ορένγκα.



Ωστόσο, ο θρίαμβος ανήκει κυρίως στους παίκτες. Κάποιοι θα σταθούν στη μεγάλη καρδιά. Άλλοι θα μιλήσουν για το ήρεμο μυαλό που έκανε την ομάδα να μην «παραιτηθεί» στο 52-60 του 31ου λεπτού. Όλα αυτά δεν θα ήταν αρκετά χωρίς την παρουσία του Σπανούλη αλλά και την καθοριστική συμβολή των δύο «άσων» που ήρθαν από τον πάγκο, των Καϊμακόγλου και Μπράμου

Όμως, η νίκη επί των Ισπανών θα αποδειχθεί «κενό γράμμα», εάν δεν υπάρξει συνέχεια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται 2 νίκες για την πρόκριση στους «8». Ένα διόλου απίθανο σενάριο για τους αγώνες του Σαββάτου: Με ήττα της Ελλάδας από τη Σλοβενία και νίκη των Κροατών επί της Ιταλίας, η Εθνική αποχαιρετά το όνειρο της πρόκρισης πριν καν την τελευταία αγωνιστική..
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία