BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Τα ρεκόρ που άφησε πίσω του το Μουντιάλ της Βραζιλίας

Αρκετές ήταν οι εντυπωσιακές επιδόσεις και τα ρεκόρ που είδαμε φέτος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τα ρεκόρ που άφησε πίσω του το Μουντιάλ της Βραζιλίας

0
0

Το γκολ του Μάριο Γκέτσε στον τελικό με την Αργεντινή, που χάρισε και το τρόπαιο στη Γερμανία, ήταν το 171ο της διοργάνωσης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ επίτευξης των περισσοτέρων τερμάτων που κρατούσε από το 1998 η διοργάνωση της Γαλλίας.

Μάλιστα, ο Γερμανός άσος ήταν ο 32ος παίκτης που ήρθε από τον πάγκο ως αλλαγή και σκόραρε. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν είχαμε τόσα γκολ από τους αναπληρωματικούς παίκτες, δείγμα ίσως και του πόσο πιο ισορροπημένα είναι πλέον τα ρόστερ των ομάδων σε σχέση με παλαιότερα.

Στον συναρπαστικό αγώνα Βραζιλίας - Χιλής για τις 16 σημειώθηκε ρεκόρ με 16,4 εκατομμύρια τιτιβίσματα, ενώ τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την πρόκριση της Βραζιλίας στάλθηκαν 388.985, τα περισσότερα που είχαν γίνει ποτέ (ανά λεπτό) για κάποιο γεγονός. Αυτό το ρεκόρ καταρρίφθηκε εκ νέου αμέσως μετά τη λήξη του τελικού όπου είχαμε 618.725 τιτιβίσματα.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έγινε ο σκόρερ με το μακρύτερο επίθετο στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ η Γερμανία έσπασε την πιο αρνητική παράδοση για την Ευρώπη, όντας η πρώτη ομάδα από τη συγκεκριμένη ήπειρο που κατέκτησε το τρόπαιο στην Αμερική. Μπορεί οι αφρικανικές ομάδες να μην πήγαν καλά σε γενικές γραμμές σε αυτή τη διοργάνωση, έγραψαν όμως ιστορία καθώς για πρώτη φορά δύο εκπρόσωποι της Μαύρης Ηπείρου (Νιγηρία και Αλγερία) προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο.  

Ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων του κόσμου, ο Ιταλός Τζιανλουίτζι Μπουφόν, μπήκε στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν παίξει σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα. Οσα έχει και ο Γερμανός Λόταρ Ματέους αλλά και ο Μεξικανός κίπερ Αντόνιο Καρμπαχάλ.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε είναι πλέον στην κορυφή των αρχισκόρερ όλων των εποχών σε Μουντιάλ με 16 γκολ, αλλά είναι πολύ πιθανό σύντομα να τον ξεπεράσει ο συμπατριώτης του Τόμας Μίλερ.

Ρεκόρ και στην TV: Ρεκόρ όμως έκανε και η ελληνική τηλεόραση, με τις μεταδόσεις της εθνικής μας ομάδας (ιδιαίτερα οι δύο τελευταίες) να σπάνε τα κοντέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τουλάχιστον ένα λεπτό παρακολούθησαν τον αγώνα Ελλάδα - Κόστα Ρίκα σχεδόν πέντε εκατομμύρια (4.880.000 για την ακρίβεια), που αντιστοιχεί στο 48,1% του πληθυσμού. Το αντίστοιχο ποσοστό στον τελικό Γερμανία - Αργεντινή έφτασε στο 40,5%  (4.109.000 τηλεθεατές).

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι στο β' ημίχρονο του αγώνα της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα, κάθε λεπτό ήταν συντονισμένοι στη ΝΕΡΙΤ κατά μέσον όρο 3.302.000 τηλεθεατές (32,6% του πληθυσμού σε τηλεμερίδιο), δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία μετά το 36,4% στο β' ημίχρονο του τελικού του Euro 2004 μεταξύ Ελλάδας - Πορτογαλίας.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία