BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο ο Λευτέρης Πετρούνιας

Πιστός στο ραντεβού με την κορυφή, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όντας εντυπωσιακός για άλλη μια φορά.

Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο ο Λευτέρης Πετρούνιας

2
0
Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου, με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση! Πρόκειται για το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας, στην διοργάνωση της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, μετά το χρυσό και το χάλκινο, που κατέκτησε η Αννα Κορακάκη στην σκοποβολή.

Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80)

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους, ενώ είχε προηγηθεί το 1996 το χρυσό του Ιωάννη Μελισσανίδη στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους

Ταυτόχρονα με το χρυσό μετάλλιο, ο 26χρονος γυμναστής πέτυχε άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα, που μόνο ο Ταμπάκος το είχε καταφέρει στην ιστορία των κρίκων. Κατέκτησε στη σειρά τον τίτλο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο

Το μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το 11ο που κατακτά η Ελλάδα στην ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα 7 από αυτά τα είχε κατακτήσει το 1896 στην Αθήνα, εκεί όπου τα δύο είχαν δοθεί σε ομάδες, τον Πανελλήνιο Γ.Σ. (αργυρό) και τον Εθνικό Γ.Σ. (χάλκινο).
Οι κρίκοι αποδεικνύονται το πιο διαχρονικό αγώνισμα, καθώς το 1896 σε αυτό το αγώνισμα ο Ιωάννης Μητρόπουλος είχε πάρει το χρυσό, αλλά και ο Πέτρος Περσάκης την 3η θέση. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, ο Δημοσθένης Ταμπάκος πήρε στους κρίκους ένα αργυρό το 2000 και ένα χρυσό το 2004.

Και τώρα ο Λευτέρης Πετρούνιας πάλι το χρυσό. Ο Ταμπάκος είναι ο μοναδικός Έλληνας γυμναστής που έχει δύο μετάλλια

Από τα συνολικά 11 μετάλλια που έχει η ελληνική ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα 5 είναι χρυσά, τα 3 είναι αργυρά και τα 3 είναι χάλκινα

(Πηγή: Πρώτο Θέμα)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία