BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Στο Βόλο το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η πόλη του Βόλου, θα βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος των ανθρώπων του ναυταθλητισμού, καθώς στα δημοτικά κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, θα διεξαχθεί από τις 19-25 Αυγούστου, το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών.

Στο Βόλο το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών

0
0

Με  συνδιοργανωτές την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ), την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, διοργανώνεται το εν λόγω πρωτάθλημα όπου θα παρευρεθούν οι καλύτερες νέες αθλήτριες πόλο από 15 χώρες της υφηλίου.

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του Πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μεταξουργείο σύσκεψη των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής υπό τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ.Παύλο Μαβίδη και τον Τεχνικό Διευθυντή της ΚΟΕ κ.Νίκο Σπηλιωτόπουλο, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία των προετοιμασιών για την καλύτερη φιλοξενία του Πρωταθλήματος. Αυτό που τονίστηκε είναι  ότι το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών αποτελεί ένα ακόμη κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το Βόλο και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων, στηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του την οργανωτική προετοιμασία με κάθε τρόπο.

Ο κ. Μαβίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο  ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου εργάζονται συντονισμένα για την άρτια οργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το οποίο, πέραν της σημασίας του ως διεθνούς αθλητικού γεγονότος, θα αποτελέσει και μία σημαντική πολυπολιτισμική γιορτή για την πόλη του Βόλου. Παράλληλα, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη διεθνή προβολή της περιοχής μας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ο κ.Μαβίδης συνεχάρη τα στελέχη του Δήμου για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθώς και τους 150 εθελοντές για την απόφασή τους να στηρίξουν ενεργά αυτή την προσπάθεια, για μία ακόμη φορά.

Εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο κ.Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι «αν δεν υπήρχε αυτή η δυναμική παρουσία των εθελοντών, ίσως να μην είχε επιλεγεί ο Βόλος για το φετινό Πρωτάθλημα», ενώ εξήρε παράλληλα την προσπάθεια των στελεχών του Δήμου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και φέτος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και ελλείψεις, η διοργάνωση θα στεφθεί από επιτυχία.

Ακολούθησε ενημέρωση των υπευθύνων ανά τομέα δράσης για την πορεία των προετοιμασιών, με πρώτο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κ. Σπύρο Μαβίδη ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη της τελετής έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου, με την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητριών στην παραλία του Βόλου, στις 8,15 το βράδυ. Επίσης, έγινε ενημέρωση και συζήτηση για θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των αθλητριών στις αθλητικές εγκαταστάσεις, την παροχή υπηρεσιών στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι ομάδες και οι παράγοντες της Διεθνούς και Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, τις μετακινήσεις και τη σίτιση των αποστολών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού κ. Ν. Μαυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αγριάς-Αρτέμιδας Σ.Χαλκιάς, αρμόδιος για θέματα αθλητικών υποδομών στο πλαίσιο του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στο 10ο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών συμμετέχουν 15 ομάδες χωρών από τις πέντε ηπείρους, μεταξύ των οποίων και η εθνική ομάδα Ελλάδας. Συνολικά, στο Βόλο αναμένονται 400 άτομα περίπου, αθλητές, προπονητές και συνοδοί ομάδων, από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελλάδα, την Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, την Ισπανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική.

Οι προετοιμασίες κορυφώνονται με την γενική πρόβα της τελετής έναρξης το απόγευμα του Σαββάτου 17 Αυγούστου, ενώ το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή στη 1:00 το μεσημέρι θα δοθεί στο Δημαρχείο του Βόλου συνέντευξη Τύπου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό, τον Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, και τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημ. Διαθεσόπουλο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία