BACK TO
TOP
Business

Τράπεζες αλλάζουν διοικήσεις και οι περιουσίες χέρια

Υπό τον έλεγχο των πιστωτών βρίσκονται οι τράπεζες, ενώ φόβοι για επιχειρήσεις και υποθηκευµένες περιουσίες, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Τράπεζες αλλάζουν διοικήσεις και οι περιουσίες χέρια

3
0

Ακόμα διαβάστε στη σαββατιάτικη Agrenda πως αποκτά συνδεδεμένη το αγελαδινό γάλα. Πρώτη φορά συνδεδεμένη στο αγελαδινό γάλα φέρνει η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ. Στις σκέψεις είναι επίσης ανάλογη ενίσχυση για την ξερή σταφίδα και μεγαλύτερο πριμ για το σκληρό σιτάρι. Εν τω μεταξύ, βγήκε η απόφαση για την πληρωμή της συνδεδεμένης στο αιγοπρόβειο µε 5 και 7,64 ευρώ σε πεδινά και ορεινά αντίστοιχα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα φορολογικά των αγροτών. Από το πρώτο ευρώ φορολογείται η βασική ενίσχυση, ενώ μετά τις 12.000 ευρώ μετράει ο φόρος για πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις. Αναλυτικά σχετική εγκύκλιος του Οικονομικών.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των πληρωμών, με τις αναβολές και τις καθυστερήσεις να κουράζουν του παραγωγούς. Με 196 ευρώ τα μεγάλα ζώα (βοοειδή) και µε 29 ευρώ τα αιγοπρόβατα, δείχνει η κατανομή των ειδικών δικαιωμάτων.  Προηγήθηκαν οι αποφάσεις για τις συνδεδεμένες σε βόειο και αιγοπρόβειο. Ωστόσο, µια ακόμα Παρασκευή πέρασε χωρίς αξιόλογες πληρωμές.

Βρείτε σε αυτό το φύλλο ρεπορτάζ για τα συµπύρηνα ροδάκινα, που βρίσκουν οργάνωση.  Νέα οργάνωση ροδακινοπαραγωγών γέννησαν οι πιέσεις των βιομηχάνων για δήθεν παραδόσεις άγουρων συµπύρηνων. Κάτι κινείται και στην τιμή, που βρέθηκε πάνω από τα 30 λεπτά.

Ακόμα σε αυτό το φύλλο της Agrenda, διχάζει το καπέλο της κοινοπραξίας. Οι απαιτήσεις του μηχανογράφου, που κοιτάει να βάλει πόδι στους συνεταιρισμούς, χαλάει το κλίμα για τη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τον ηλίανθο. Με την τιµή των συµβολαίων στα 35 λεπτά, κανείς δε στρέφεται στο κανάλι του ηλιέλαιου και η ζήτηση καλύπτεται µόνο από εισαγόµενο.

 

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

• Μόλις 1,6 εκατ. ευρώ από το νέο πακέτο της Κοµισιόν για την Ελλάδα

• Μοιράζονται το φόρο ιδιοκτήτης και ενοικιαστής του ίδιου αγρού

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

• Πρόβληµα το ετήσιο µόνο άνοιγµα του ΟΣ∆Ε, λένε οι βιοκαλλιεργητές

• Το επιτραπέζιο ροδάκινο «ταξιδεύει» στις αγορές της Μέσης Ανατολής

 

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

• Περισσότερο σιτάρι από Καναδά στις διεθνείς αγορές από Οκτώβρη

• Καλύτερες τιµές στο σύσπορο βαµβάκι φέρνει το ράλι στο χρηµατιστήριο

 

Editorial

Αυτό το καλοκαίρι γίνονται µεγάλες ανακατατάξεις. Είναι σαφές ότι µε το τρίτο µνηµόνιο, επιτυγχάνεται ότι δεν κατέστη δυνατό µε τα δύο προηγούµενα. Ο πλήρης έλεγχος της ελληνικής οικονοµίας από τους πιστωτές και η σταδιακή, µε ταχύ µάλιστα ρυθµό, ανανέωση στα µετοχολόγια και τις διοικήσεις των τραπεζών και των µεγάλων επιχειρήσεων.

Το που θα οδηγήσει αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο. Σε πρώτη ανάγνωση δηµιουργείται ένας φόβος αφελληνισµού κοµβικής σηµασία οικονοµικών µονάδων, αυτό που κατά το κοινώς λέγεται ότι οι «ξένοι» αγοράζουν µπιτ παρά ότι καλό διαθέτει σήµερα η χώρα.

Όµως ποιοι είµαστε εµείς και ποιοι είναι οι ξένοι; Σε µια ανοιχτή παγκόσµια οικονοµία, όπου η κίνηση των κεφαλαίων γίνεται αστραπιαία και χωρίς ουσιαστικούς περιορισµούς, τι µπορεί να σηµαίνει η λέξη αφελληνισµός των επιχειρήσεων; Μήπως δεν ήταν τα ντόπια κεφάλαια που στο πρόσφατο παρελθόν αναζήτησαν καλύτερη και ασφαλέστερη «στέγη» σε κάποιες άλλες περιοχές του πλανήτη. Γιατί ξενίζει αλήθεια το γεγονός ότι κάποια από τα κυκλοφορούντα διεθνώς κεφάλαια επιλέγουν σ’ αυτή τη φάση να ρισκάρουν στη Ελλάδα;

Άλλωστε, πριν από την άφιξη αυτών των κεφαλαίων, κλήθηκαν ποικιλοτρόπως και σε όλους τους τόνους, όπως αποδεικνύεται επί µαταίω, οι ντόπιοι κεφαλαιούχοι να επαναφέρουν στον τόπο τους τα καθόλου ευκαταφρόνητα διαθέσιµά τους σε τράπεζες του εξωτερικού και σε ξένους οικονοµικούς παραδείσους. Τους ζητήθηκε να επανεπενδύσουν κατ’ ουσία, στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες σήµερα είναι υποθηκευµένες στις τράπεζες και το προϊόν των οποίων βρίσκεται «παρκαρισµένο» σε διάφορα σηµεία του πλανήτη. ∆εν το έκαναν και γι’ αυτό έρχονται σήµερα κάποιοι άλλοι.

Το ξαναλέµε. Το που θα οδηγήσει αυτό παραµένει άγνωστο και µάλλον θα εξαρτηθεί σε µεγάλο βαθµό από την παράλληλη επιτάχυνση των διαδικασιών περαιτέρω ενοποίησης (έως οµοσπονδοποίησης) της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας παραµένουµε πλήρες και αναπόσπαστο µέλος. ∆ιαφορετικά, κούνια που µας κούναγε.

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία