BACK TO
TOP
Διεθνή

Οι αγρότες μπορούν να βασίζονται στην ΕΕ ως αξιόπιστο εταίρο δηλώνει η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει «να αμβλύνει την πίεση στους αγρότες μειώνοντας το διοικητικό φόρτο, μαζί με τα κράτη μέλη», δήλωσε την Τρίτη, 26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες η πρόεδρος, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Δεσμεύτηκε επίσης ότι οι αγρότες μπορούν να βασίζονται στην ΕΕ ως αξιόπιστο εταίρο.

speech-comission

24
0
Η πρόεδρος Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν παρευρέθηκε στο ετήσιο συνέδριο του Φόρουμ για το Μέλλον της Γεωργίας (ForumforAg) και επεσήμανε είπε ότι η γεωργία και η επισιτιστική ασφάλεια βρίσκονται επί του παρόντος «πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα και δικαίως»

«Ξεπεράσαμε μια πανδημία και μια ενεργειακή κρίση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σας στήριξε τότε και θα συνεχίσει να το κάνει», δεσμεύτηκε η πρόεδρος στους αγρότες. «Έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για περαιτέρω μέτρα τις επόμενες εβδομάδες».
«Οι αγρότες βιώνουν από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Σε μέρη της Ευρώπης, ο αγροδιατροφικός τομέας βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με ακραίες θερμοκρασίες, ξηρασίες, πυρκαγιές και πλημμύρες», πρόσθεσε η πρόεδρος

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι αυτή η μετάβαση για τον αγροδιατροφικό τομέα θα είχε ένα τίμημα

«Τα οφέλη είναι τεράστια. Πρώτα για τους αγρότες, με την καινοτομία έρχονται υψηλότερες αποδόσεις και πιο ανθεκτικές επιχειρηματικές υποθέσεις. Δεύτερον για το περιβάλλον, περισσότερη βιοποικιλότητα, καλύτερη ποιότητα νερού και πιο υγιές έδαφος», είπε. 

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν τόνισε επίσης, ότι για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών, η ΕΕ έχει δεσμεύσει περισσότερο από το 30% του προϋπολογισμού της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΓΠ)

Ο πρόεδρος του ετήσιου συνεδρίου ForumforAg, Δρ. Janez Potocnik, τόνισε επίσης τη σημασία της εξασφάλισης αξιοπρεπούς ζωής για τους αγρότες κατά τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες πρακτικές. «Πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε ενεργά σε αυτή τη μετάβαση, πρέπει να στοχεύουμε στην υγιή ζωή και να ζούμε υγιή», προέτρεψε. 

Το ετήσιο συνέδριο επικεντρώθηκε στο θέμα της «Αποκατάστασης της ευκαιρίας για μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων». Ο Δρ Potocnik είπε ότι οι αγρότες μόνοι τους δεν πρέπει να επωμιστούν το κόστος της μετάβασης στην πράσινη γεωργία και θα πρέπει να υποστηρίζονται από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία