BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Βραζιλία ανοίγει 100 αγορές για αγροτικές εξαγωγές σε 15 μήνες

Ο υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας, Carlos Favaro, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τους τελευταίους 15 μήνες από τον Ιανουάριο του 2023, η Βραζιλία άνοιξε 100 νέες αγορές σε 49 χώρες για τα γεωργικά της προϊόντα.

brazil-markets

28
0

Τα δύο τελευταία ανακοινώθηκαν την περασμένη Τρίτη, 19 Μαρτίου, όταν ο Υπουργός επιβεβαίωσε την εξαγωγή αιγοπρόβειων προϊόντων στην Αίγυπτο. 

Ο Favaro ανέφερε ότι το άνοιγμα νέων αγορών επιβεβαιώνει την επιτυχία των υγειονομικών ελέγχων στη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος της Βραζιλίας και αναμένει μεγαλύτερη εξάπλωση τους επόμενους μήνες. 

Από τις 100 νέες αγορές, οι:

  • 36 βρίσκονται στην Ασία (Σαουδική Αραβία, Αρμενία, Μπουτάν, Κίνα, Φιλιππίνες, Ινδία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μαλαισία, Ομάν, Πακιστάν, Καζακστάν, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Ουζμπεκιστάν και Βιετνάμ),       
  • 35 είναι στην Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Εκουαδόρ, Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Δομινικανή Δημοκρατία και Ουρουγουάη),         
  • 17 βρίσκονται στην Αφρική (Νότια Αφρική, Αγκόλα, Αλγερία, Μποτσουάνα, Αίγυπτος, Μαρόκο, Κένυα και Ζάμπια),  
  • 7 στην Ωκεανία (Αυστραλία, Νέα Καληδονία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλική Πολυνησία και Βανουάτου) και   
  • 5 στην Ευρώπη (Λευκορωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία και Τουρκία). 

Ο παραπάνω χάρτης με τίτλο «Agro Conques 100 Markets» δείχνει την έκταση των νέων αγορών που άνοιξαν τους τελευταίους 15 μήνες. 

Οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων της Βραζιλίας είναι πολύ διαφορετικές, όπως το βαμβάκι προς την Αίγυπτο, το βοδινό και χοιρινό κρέας στο Μεξικό και τη Σιγκαπούρη, ο χυμός acai στην Ινδία, τα πουλερικά στο Ισραήλ και στην Αλγερία, η παπάγια στη Χιλή, το ρύζι στην Κένυα, τα ψάρια στην Αυστραλία, στην Αίγυπτο και στη Νότια Αφρική, τα αυγά στη Ρωσία και ο καφές στη Ζάμπια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία