BACK TO
TOP
Διεθνή

Ο Πούτιν περιμένει έως 1η Ιουλίου προτάσεις Κρεμλίνου για εμπόριο σιτηρών με χώρες BRICS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την κυβέρνησή του να παρουσιάσει προτάσεις για τη διευκόλυνση του εμπορίου σιτηρών με άλλες χώρες, όπως η Ινδία και η Κίνα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο το Σάββατο και περιήλθαν σε γνώση του Reuters.

putin-protaseis-emporio

29
0

Το Κρεμλίνο ζήτησε οι προτάσεις να υποβληθούν έως την 1η Ιουλίου από τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας,  Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

Η ιδέα για την ανταλλαγή σιτηρών που περιλαμβάνει επίσης τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, μεταξύ άλλων - που μαζί με τη Ρωσία αποτελούν την ομάδα χωρών που είναι γνωστές ως BRICS - είναι να επιτραπεί στους αγοραστές να αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς, και είχε ήδη υποστηριχθεί από τον Πούτιν πριν από τη σύνοδο κορυφής των ΒRICS τον Οκτώβριο.

Ο Πούτιν διέταξε επίσης την κυβέρνηση να καθορίσει πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης καθώς και τη διασφάλιση του εφοδιασμού σε βενζίνη και ντίζελ. Η Ρωσία έπρεπε να εισαγάγει προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης το περασμένο φθινόπωρο καθώς η εγχώρια αγορά αντιμετώπιζε ελλείψεις καυσίμων και αυξανόμενες τιμές εν μέσω της συγκομιδής.

Στη συνέχεια, οι περιορισμοί καταργήθηκαν ως επί το πλείστον, αν και η Ρωσία απαγόρευσε και πάλι τις εξαγωγές βενζίνης, με ορισμένες εξαιρέσεις, για έξι μήνες ξεκινώντας από την 1η Μαρτίου για να αποτρέψει πιθανές ελλείψεις καυσίμων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία