BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Σε ιστορικό υψηλό ο χρυσός, προεξοφλείται μείωση επιτοκίων Fed

Ιστορικό υψηλό ξεπέρασε ο χρυσός, πάνω από τις 2.100 δολάρια ανά ουγκιά (31,1 γραμμάρια), καθώς αρκετοί traders φαίνεται να προεξοφλούν μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη χρονιά.

gold-traders-cheer-as-rupee-gets-stronger

59
0

Το πολύτιμο μέταλλο έφτασε τις 2.135,39 δολάρια ανά ουγκιά κατά την έναρξη των συναλλαγών στις ασιατικές αγορές, ξεπερνώντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ, που καταγράφτηκε το 2020, εν μέσω της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι τιμές του χρυσού ενδέχεται να παραμείνουν πάνω από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων, ανέφεραν αναλυτές, επικαλούμενοι τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, το πιθανό ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και τις δυνητικές μειώσεις των επιτοκίων.

Οι τιμές του κίτρινου μετάλλου κινούνται ανοδικά για δύο διαδοχικούς μήνες, με τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων να ενισχύει τη ζήτηση για το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο, ενώ οι προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων δίνουν περαιτέρω στήριξη. Ο χρυσός τείνει να έχει καλές επιδόσεις σε περιόδους οικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας λόγω της κατάστασής του ως αξιόπιστου asset.

 

«Η αναμενόμενη υποχώρηση τόσο του δολαρίου όσο και των επιτοκίων το 2024 είναι βασικοί θετικοί μοχλοί για τον χρυσό», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής στρατηγικής Αγορών, Παγκόσμιας Οικονομίας και Ερευνας Αγορών της UOB, Heng Koon How. Εκτίμησε ότι οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τις 2.200 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

Πηγή: euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία