BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Επισκέψιμα τα οινοποιία την Κυριακή 13 Νοεμβρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Διευρύνεται συνεχώς η συμμετοχή των ελληνικών οινοποιείων που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, ανοίγοντας της πόρτες τους στους φίλους του κρασιού.

Επισκέψιμα τα οινοποιία την Κυριακή 13 Νοεμβρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

1
0

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας μαζί με τις περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών συμμετέχουν με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, προσφέροντας δωρεάν είσοδο στις εγκαταστάσεις τους.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν τους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων - μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή άλλων οινικών και οινοτουριστικών δικτύων.

Από το 2013, η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» μέσω του οινοτουριστικού της δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» εντάσσοντας τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη.

Την φετινή χρονιά, η Ελληνική παρουσία ενισχύεται, καθώς στην εκδήλωση θα συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας και συγκεκριμένα:

  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».
  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας.
  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής.
  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου.
  • Η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου.
  • Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

Τα οινοποιεία της Κρήτης που συμμετέχουν:

Χανιά:  Οινοποιία Μανουσάκη, Οινοποιείο Ντουράκη

Ηράκλειο: Κτήμα Γαβαλά, Οινοποιείο Ευφροσύνη, Οινοποιείο ΜΙΝΩΣ – Μηλιαράκης, Οινοποιείο Λυραράκη, Μπουταρης Οινοποιητική, Κτήμα Πατεριανάκη, Οινοποιείο Στυλιανού

Το “Wines of Crete” διοργανώνει επίσης, διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας ένεκα της Ευρωπαϊκής ημέρας Οινοτουρισμού.

Προγραμματίστε από τώρα την εκδρομή σας για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τα οινοποιεία των οινικών -οινοτουριστικών δικτύων, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να μυηθείτε στον μαγικό «κόσμο» του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ.  Περισσότερες πληροφορίες στο www.winesofcrete.gr


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία