BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Σύμμαχος της Monsanto η βιοτεχνολογία στους αγρούς

Τη μοναδική ευκαιρία για μια γρήγορη ματιά είχε η εφημερίδα Agrenda στην τελευταία λέξη της βιοτεχνολογίας που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός κολοσσός Monsanto στο ερευνητικό του κέντρο στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι.

Σύμμαχος της Monsanto η βιοτεχνολογία στους αγρούς

5
0
Η έρευνα μέσα στα εργαστήρια επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στους γονότυπους των φυτών με σκοπό την ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων (Γ.Τ.) σπόρων, στην εντομολογία, κλπ. Ακόμα υπάρχουν θάλαμοι ανάπτυξης των Γ.Τ. φυτών, γίνεται έρευνα για την υγεία των εδαφών, το κλίμα και φυσικά το νέο πεδίο που αναπτύσσεται ταχύτατα είναι οι αγροτικές ψηφιακές εφαρμογές.



Μάλιστα, ετοιμάζουν και νέα πτέρυγα με ακόμη περισσότερα θερμοκήπια για να ολοκληρώνουν τις δοκιμές τους. Συνολικά, η Monsanto επενδύει 1,6 δισ. δολάρια σε έρευνα.



«Παλιά η αναπαραγωγή γινόταν με οπτικά δεδομένα (διάλεγαν τα καλύτερα φυτά ή ζώα με το μάτι), όμως τώρα το μέλλον ανήκει στη μοριακή αναπαραγωγή και “βοηθοι” των επιστημόνων είναι πλέον τα ρομπότ», σημειώνει ο Γκάρι Μπάρτον, ο οποίος εργάζεται εδώ και 33 χρόνια στην εταιρεία



Όλο και πιο συχνά η δουλειά στο χωράφι γίνεται ψηφιακάΣ’ ένα µόνο σηµείο ή καλύτερα σε µια ψηφιακή πλατφόρµα θέλει να συγκεντρώσει όλα τα δεδοµένα που αφορούν µεγάλες καλλιέργειες µε σκοπό να διευκολύνει την παραγωγικότητα και τα κέρδη των παραγωγών η Climate Corporation, θυγατρική της Monsanto.



Γι’ αυτό δηµιούργησε πριν από 3,5 χρόνια την εφαρµογή Climate Field View. Βέβαια, αυτή η συγκέντρωση δεδοµένων δεν κρίνεται πάντα θετικά καθώς υπάρχει και ο αντίλογος σχετικά µε το ποιος αποθηκεύει, διαχειρίζεται ή και δηµοσιοποιεί τα δεδοµένα αυτά.



Προς το παρόν, ο Άντονι Όζµπορν, 4ης γενιάς αγρότης στο Μιζούρι εργάζεται στην Climate Corporation όπου αναπτύσσεται µια 5ετής στρατηγική για το κλίµα και έχει ως σύµµαχό του αυτήν την εφαρµογή. Σύµφωνα µε τον ίδιο παρά την αρχική δυσπιστία των Αµερικανών παραγωγών για τη χρήση των δεδοµένων τους τώρα ολοένα και περισσότεροι τη χρησιµοποιούν και παρακολουθούν τα αποτελέσµατα µέσω smartphone ή tablet. «Αυτά που µπορούµε να ελέγξουµε είναι η γενετική των σπόρων, τα παράσιτα, τις ασθένειες, τις αγρονοµικές πρακτικές αλλά ακόµα δεν µπορούµε να προβλέψουµε µε ακρίβεια των καιρό, που αποτελεί βασική παράµετρο για την επιτυχία των καλλιεργειών», λέει χαρακτηριστικά ο Άντονι Όζµπορν. 



Τα δεδοµένα από την εφαρµογή χρησιµεύουν για να χορηγούνται οι κατάλληλες εισροές αλλά και για να γίνονται αναλύσεις. Το κόστος για την απόκτηση της εφαρµογής στις ΗΠΑ αφορά µια ετήσια συνδροµή που κυµαίνεται από 790-5.000 δολάρια (723-4.578 ευρώ) και πωλείται από γεωπόνους στις ΗΠΑ. Κινείται σε λογικά πλαίσια αν αναλογιστούµε ότι η αγορά σπόρων στις ΗΠΑ είναι µεταξύ 800-900 δολαρίων και η φυτοπροστασία από 750-1.000 δολάρια. Μέσα στο καλοκαίρι η εφαρµογή θα είναι διαθέσιµη στη Βραζιλία και στην Ευρώπη γίνονται ήδη προκαταρκτικές δοκιµές


Σταµάτησε το ντηλ µε John DeereΤέλος, αξίζει να σηµειωθεί ότι πάγωσε επ’ αόριστον η Climate Corporation τη συµφωνία µε την Deere & Company για την πώληση του εξοπλισµού σχετικά µε τη γεωργία ακριβείας (Precision Planting LLC) που κατείχε, καθώς καθυστερούσε η έγκριση από το τµήµα δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία