BACK TO
TOP
Κοινωνία

Ένα «πανκ» σκαθάρι ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία

Ένα νέο είδος εντόμου ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία, το οποίο ονομάστηκε πανκ σκαθάρι, εξαιτίας της «μοϊκάνας» από τρίχες που έχει σε όλο του το σώμα. Την ανακάλυψη έκανε ο Τζέιμς Τουίντ, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Queensland, ο οποίος εντόπισε το χνουδωτό ζωύφιο τυχαία ενώ είχε κατασκηνώσει στη φύση.

Excastra-albopilosa

17
0

Μάλιστα, στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο για περιττώματα πουλιού. Όπως ανέφερε μιλώντας στο BBC «είναι πραγματικά μοναδικό. Δεν υπάρχουν πολλά έντομα εκεί έξω που να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό».

Στη συνέχεια, ο επιστημονικός οργανισμός CSIRO στην Αυστραλία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για την ύπαρξη μίας εντελώς άγνωστης οικογένειας σκαθαριών.

Τον Δεκέμβριο του 2021, όταν ο Τουίντ εντόπισε το μικροσκοπικό πλάσμα, δεν έδωσε μεγάλη σημασία, πιστεύοντας πως πρόκειται για περιττώματα πουλιών. Ωστόσο στη συνέχεια αντιλήφθηκε πως έχει μπροστά του ένα είδος εντόμου το οποίο έβλεπε για πρώτη φορά.

«Έχει περίπου ένα εκατοστό μήκος και καλύπτεται από μακριές, χνουδωτές λευκές τρίχες. Πολλές τρίχες στέκονται βασικά ίσιες, όρθιες, και έτσι του δίνουν μια όψη τύπου μοϊκάνα» δήλωσε ο Τουίντ. Για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, ο ερευνητής φωτογράφισε το σκαθάρι και έπειτα το πήρε μαζί του με σκοπό να το μελετήσει. Οι επιστήμονες ωστόσο, δεν είναι ακόμη σίγουροι γιατί έχει γούνα, εικάζοντας ότι εξελίχθηκε έτσι για να μην γίνεται θήραμα των πουλιών.

Η Εθνική Συλλογή Εντόμων της Αυστραλίας (ANIC) ανακήρυξε το έντομο ως ένα εντελώς νέο γένος, δίνοντάς του την επίσημη ονομασία Excastra albopilosa.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία