BACK TO
TOP
Συνεντεύξεις

Επόμενος στόχος, ο αγρότης να πληρώνεται στην ώρα του

Από τέλη Σεπτέµβρη ως τέλη Οκτώβρη θα «τρέξουν» πληρωµές βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αποκάλυψε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ∆ηµήτρης Μελάς, µε συνέντευξή του στην Agrenda.

Επόμενος στόχος, ο αγρότης να πληρώνεται στην ώρα του

0
0
Τέλη του τρέχοντος µήνα ξεµπλοκάρουν εξισωτικές του 2013-2014, ντόπιες φυλές, νιτρορύπανση και ολοκληρωµένη καπνού µε εξόφληση ως γύρω στις 10 Οκτωβρίου. Για τα τέλη Νοεµβρίου παίρνει σειρά η προκαταβολή του τσεκ.











Κύριε υπουργέ, πρώτα απ’ όλα γιατί δεν πληρώνεται ο κόσµος; Εννοώ φυσικά τους δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων αγρότες.






Ένα µεγάλο πρόβληµα που αντιµετωπίσαµε το προηγούµενο διάστηµα, ως χώρα εννοώ, ήταν το θέµα της έλλειψης χρηµάτων στα ταµεία.







Αυτό το πράγµα σε συνδυασµό µε κάποιες διαχειριστικές δυσκολίες που εµπίπτανε στο επίπεδο του σχηµατισµού και της διαµόρφωσης των νέων υποβάθρων και µε βάση τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και όλο το καινούριο λογισµικό που ετοιµάζεται, δηµιούργησε ένα µείγµα το οποίο ήταν αρνητικό ως προς τις πληρωµές και γι’ αυτό θεωρώ υπήρξε µια καθυστέρηση, που νοµίζω ότι σιγά-σιγά µπορεί να αρχίσει να αποκαθίσταται.















∆ηλαδή ήταν περισσότερο τεχνικό και λιγότερο δηµοσιονοµικό το πρόβληµα;






Όχι νοµίζω ότι υπήρχε ισόνοµη κατανοµή και στα δύο προβλήµατα.







Να πούµε εδώ ότι από τα 230 εκατοµµύρια ευρώ που υπόσχονταν πριν φύγει ο κ. Αποστόλου είναι ζήτηµα αν θα πληρωθούν µέχρι το τέλος της εβδοµάδας 70 εκατοµµύρια ευρώ. Οι αγρότες ανησυχούν πάντως ότι τα λεφτά αυτά έχουν χαθεί.







Όχι κατηγορηµατικά θα διαβεβαιώσω ότι τα λεφτά αυτά δεν έχουν χαθεί, όπως επίσης θα τονίσω και κάτι το οποίο το λέω και σε κάθε συνάντηση που έχουµε µε κόσµο αγροτικό και νοµίζω ότι το αποδέχονται, δεν αποτελεί σηµείο αιχµής πλέον σε αυτές τις εποχές για τον αγρότη το να πάρει χρήµατα σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία και δη όταν κι αυτή µπορεί να σχετίζεται µε κάποια ηµεροµηνία εκλογικής αναµέτρησης ή οτιδήποτε τέτοιο.







Ο αγρότης αυτή τη στιγµή θέλει να γνωρίζει πότε θα πληρωθεί, να ξέρει ότι θα πληρωθεί σε εκείνη τη χρονική στιγµή προκειµένου να ρυθµίσει τις υποχρεώσεις του, ακόµα κι αν αυτή η χρονική στιγµή είναι πέραν οποιουσδήποτε τέτοιου γεγονότος ή εκλογικής αναµέτρησης, δε νοµίζω ότι αυτό θα διευκόλυνε την κατάστασή του, να ξέρει ότι θα πληρωθεί και θα πληρωθεί σωστά















Βρείτε εδώ ολόκληρο το φάκελο από το 314ο φύλλο της Agrenda: dimitris_melas_synentefxi.pdf
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία