BACK TO
TOP
Συνεντεύξεις

Κώστας Μαλλίδης: Ο κολαούζος της έρευνας

Τον αυτόκλητο «προστάτη των ερευνητών» του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, Κώστα Μαλλίδη, διόρισε, έστω και προσωρινά, διευθύνοντα σύμβουλο στον ΕΛΓΟ Δήμητρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης. «Σημαιοφόρος» του ΠΑΣΟΚ και άνθρωπος των μηχανισμών του Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, ο Κώστας Μαλλίδης έβρισκε συχνά τον τρόπο να αναρριχηθεί σε θέσεις κλειδιά, κάνοντας τους γύρω του να απορούν με τη δεξιοτεχνία του στο... άθλημα.

Κώστας Μαλλίδης:  Ο κολαούζος της έρευνας

2
2

Έτσι, αφού κατάφερε νωρίς  να γίνει διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΘΙΑΓΕ στη Λυκόβρυση Αττικής, στη συνέχεια, επί υπουργίας Κώστα Σκανδαλίδη, ανέλαβε γενικός διευθυντής του ΕΘΙΑΓΕ.

Πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν ότι πρόκειται για προσωρινή λύση, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τη νομιμοποίηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Στην Ελλάδα, όμως, ξέρουμε ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», τη στιγμή που ο κ. Μαλλίδης φέρεται να είναι ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε την προσπάθεια για το μπλοκαρίσμα της νομοθετικής διάταξης για τη θεσμοθέτηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα το 2012.

Το πάνω χέρι
Ουσιαστικά, το θέμα είναι «ποιος θα έχει το πάνω χέρι» στον Οργανισμό: Οι ερευνητές, οι πιστοποιητές, οι ελεγκτές ή οι εκπαιδευτές; Με το τιμόνι του ΕΛΓΟ στα χέρια των ερευνητών, πολλοί αναρωτιούνται τι νόμος θα περάσει για να νομιμοποιηθεί ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και ποιανού συμφέροντα θα εξυπηρετήσει;

Επίσης, δημιουργούνται ερωτήματα για το ποιος βιάστηκε να οριστεί διοικητικό συμβούλιο στον οργανισμό; Ασκήθηκε μόνο πίεση από την πλευρά των τραπεζών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ, Σέρκος Χαρουτουνιάν, ή υπήρξε και μεθόδευση για να επισπευθούν οι διαδικασίες;

Δεν υπάρχει αμφιβολία και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις πηγές του υπουργείου, ότι ο κ. Μαλλίδης βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί όπου τριγύρναγε καιρό, αφού είναι γνωστό στους παρεπηδημούντες της πλατείας Βάθη το κουστούμι που έραβε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ένας τιμητής της αγροτικής έρευνας, πάντως, χαρακτηρίζεται τόσο από την επαφή του με τους αγρότες όσο και από τις έρευνες που έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μπορεί να αντλήσει κανείς από διεθνώς αποδεκτές βάσεις δεδομένων του διαδικτύου, όταν, εν μια νυκτί, διέσχισε τις τρεις προηγούμενες βαθμίδες και εντάχθηκε κατευθείαν στην Α βαθμίδα του ερευνητή, είχε 8 εργασίες σε διεθνώς αναγνωρισμένα (εντός SCI) περιοδικά. Είχε επίσης 22 αναφορές (εντός SCI), εκ των οποίων οι 15 ήταν αυτοαναφορές.

Βιογραφικό
Από διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΘΙΑΓΕ στη Λυκόβρυση, όπου ανέλαβε το 2011, ο Κώστας Μαλλίδης σήμερα έχει γίνει διευθύνων σύμβουλος του συγχωνευμένου ΕΛΓΟ Δήμητρα, που συμπεριλαμβάνει και το πρώην ΕΘΙΑΓΕ. Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, εκτός από την ερευνητική του δραστηριότητα που περιλαμβάνει 8 επιστημονικές εργασίες.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

12-10-2015 16:10πολιτης

Και τώρα που πήρε σύνταξη ακόμα Διοίκηση κάνει από το σπίτι του με τους δικούς του. Αλλα έτσι είναι, οι ερευνητές και οι συνδυκαλιστές και αυτοί που έγιναν Διευθυντές το χουν κάνει μαγαζί τους. Πιτταρά, Τσαγκάρη, Αγγελοπούλου, Παπαβασιλείου, Μουρούζης κλπ, πολύ βρώμα ΑΔΕΛΦΕ...

Απάντηση

18-03-2014 11:13πολιτης

φωτιά και τσεκούρι σε όσους διευθυντές και γενικούς το παίζουν εργατοπατέρες και σε όσους τους ακολουθούν. Χειρότεροι από τους φυτευτούς του Αντωνάκη και του Βαγγέλη....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία