Θοδωρής Βασιλόπουλος: Ζήλεψε τη δόξα του Καραμίχα

Πανάγος Γιάννης |  31/07/2017 - 09:04 πμ

Με την παρουσία του στο τιµόνι της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, λες και η οργάνωση «γέρασε» µέσα σε ένα βράδυ. Τίποτα δεν προµήνυε ότι ο Θοδωρής Βασιλόπουλος, ένα νέο παιδί από την Αµαλιάδα, µε µακρά παρουσία στο κίνηµα των Νέων Αγροτών θα άλλαζε τόσο πολύ τη φιλοσοφία της ΠΕΝΑ και θα την έκανε να µοιάζει τόσο πολύ µε την περίοδο παρακµής των άλλοτε κραταιών οργανώσεων των «µεγάλων», όπως π.χ. της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥ∆ΑΣΕ.

Αφορμή για εκ βάθρων αλλαγές το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΝΑ
Πολλοί λένε ότι ζήλεψε τη δξα του Καραµίχα και του Πεβερέτου, άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι πίσω από το «πραξικόπηµα», όπως το αποκαλούν, της 21ης Απριλίου 2013 κρύβονται οι «µεγάλοι» που θέλησαν να κόψουν µε τον τρόπο  αυτό τη... φόρα των «µικρών».

Όπως και να ‘χουν τα πράγµατα το κακό έγινε. Εκεί όπου, µε κόπους και µε βάσανα, είχε δηµιουργηθεί µια ενδιαφέρουσα οργάνωση, χτισµένη κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, µακρυά από κοµµατικές ταµπέλες και συµβατικές αντιλήψεις για τη θέση των αγροτών στην Ελλάδα, είδαµε ξαφνικά να κυριαρχεί το πνεύµα του «Mαυρογιαλούρου».
Μια οργάνωση, σκαλοπάτι για ψευτοεπαφές µε την κεντρική διοίκηση, για ανούσιες και παλαιοµοδίτικες φιέστες, χωρίς φωνή, χωρίς προσανατολισµό, χωρίς περιεχόµενο. ∆εν ήταν παλιότερα το δίκτυο των Νέων Αγροτών ο νεροκουβαλητής της εκάστοτε εξουσίας. Κι άλλοι πρόεδροι κατάφεραν µέσα από τη συµµετοχή τους στη διοίκηση της οργάνωσης να προάγουν και προσωπικά ζητήµατα, αυτό όµως δεν κατέστησε την οργάνωση «ουρά» του κάθε υπουργού, του κάθε πολιτικού ή και πολιτειακού παράγοντα.Η αλήθεια είναι πως όλοι θέλουν να έχουν µαζί τους τους Νέους Αγρότες, αυτό όµως δεν σηµαίνει ότι οι Νέοι Αγρότες θα πρέπει να εξαργυρώνουν το ρόλο τους µε µια φωτογραφία δίπλα στις διασηµότητες της πολιτικής και να µετατρέπονται εύκολα σε «κλακαδόρους» της εκάστοτε εξουσίας, το αντίθετο µάλιστα.

Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που προγραµµατίζεται για τις 7 µε 10 Σεπτεµβρίου στα Χανιά (ΜΑΙΧ), θα µπορούσε να είναι µια αφορµή για να γίνει αυτή η συζήτηση.

Ακόµη και αν η ευθύνη της διοργάνωσής του ανήκει σ’ αυτούς που κατάντησαν την ΠΕΝΑ, όπως την κατάντησαν. Θα µπορούσε να είναι επίσης µια αφορµή για νέες αρχαιρεσίες, µιας και εκλογές στην οργάνωση έχουν να γίνουν από εκείνη την ατελείωτη νύχτα της 21ης Απριλίου του 2013.  

Βιογραφικό
O Θοδωρής Βασιλόπουλος γεννήθηκε το 1981 στην Αµαλιάδα. Σπούδασε τεχνολόγος γεωπόνος στο τµήµα Βιολογικής Γεωργίας του ΤΕΙ Ιονίων. Από το 2004 είναι επαγγελµατίας παραγωγός βιολογικού ελαιολάδου, πατάτας και εσπεριδοειδών. Εµπορεύεται τα προϊόντα του µέσω της οικογενειακής επιχείρησης «Bioilis», µέσα από το ∆ίκτυο Ολυµπιακών Προϊόντων και τον Α.Σ. Βιοκαλλιεργητών Αµαλιάδος και Περιχώρων, στον οποίο είναι πρόεδρος για τρίτη τριετία.

Έχει τελέσει πρόεδρος της ΕΝΑ Ηλείας από το 2005 ενώ το 2013 εξελέγη πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ