BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Θανάσης Μπακαλέξης: Αντί κρουνόρεμα, γουλιαμόρεμα

Λένε πολλοί ότι ο τόπος από τον οποίο κατάγεσαι και στον οποίο ζεις µεγάλο µέρος της ζωής σου, σε διαµορφώνει κιόλας ως προσωπικότητα. Ο Θανάσης Μπακαλέξης, γεννηµένος στο Παλαιοχώρι ∆ωριέων του ∆ήµου Αµφίκλειας – Ελάτειας στη Φθιώτιδα, λες και έχει κάτι από την αρχοντιά της «λιάστρας», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.

Θανάσης Μπακαλέξης: Αντί κρουνόρεμα, γουλιαμόρεμα

2
0
Κτισµένο στις πλαγιές του όρους Καλλίδροµο, ανάµεσα σε δύο µικρά ρέµατα (το κρουνόρεµα και το γουλιαµόρεµα) και σε υψόµετρο 514 µέτρων, το Παλαιοχώρι, µπορεί να έχει αποµείνει µε 287 κατοίκους (απογραφή 2011), διατηρεί ωστόσο απαράµιλλη τη φυσική του οµορφιά και την ζώσα ιστορία που το «δένει» µε τα πελασγικά τείχη και τον Μυκηναϊκό πολιτισµό.

Ο σηµερινός διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δεν ξέκοψε ποτέ από τη γενέτειρά του. Τόσα στα χρόνια που υπηρετούσε από θέσεις ευθύνης τον Οργανισµό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), όσο και τους τελευταίους 8 µήνες που έχει αναλάβει το τιτάνιο έργο. ∆ηλαδή να θέσει σε λειτουργία έναν γιγάντιο για τα ελληνικά δεδοµένα ασφαλιστικό οργανισµό, κρατώντας ζεστή τη σχέση µε τον τόπο του, ενώ ζει και αναπνέει συχνά τον αέρα του έλατου που φέρνουν τα Σαρώµατα.

Παροµοιάζει τη µεταρρύθµιση που συντελείται σήµερα µε τον ΕΦΚΑ µε τη θεµελίωση του Εθνικού Συστήµατος Υγείας, στα πρώιµα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Οι προκλήσεις που αντιµετώπισε και αντιµετωπίζει αυτό το 7µηνο πολλές, όπως λέει όµως, «εάν περιµέναµε να ξεκινήσει ο νέος φορέας µε νέες πρακτικές και σύγχρονα πληροφοριακά συστήµατα, δεν γνωρίζω την 01/01 ποιου έτους θα ξεκινούσε»



Η αλήθεια είναι ότι οι αγρότες έχουν δει µε κάποιο φόβο τη λειτουργία του νέου Οργανισµού. Με τον ΟΓΑ ήξερες, λίγα δίνεις, λίγα παίρνεις, τονίζουν παλιοί ασφαλισµένοι. Σήµερα, τα πράγµατα έχουν δυσκολέψει, οι υποχρεώσεις έχουν µεγαλώσει, χωρίς κανείς να εγγυάται ότι ο νέος ασφαλιστικός οργανισµός θα ορθοποδήσει και θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Την ίδια στιγµή, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον Ενιαίο Φορέα, ξέρουν καλά, ότι ο Μπακαλέξης είναι µια εγγύηση. Έχει περάσει ολόκληρη την επαγγελµατική του ζωή υπηρετώντας την ασφάλιση των αγροτών (ΟΓΑ), ξέρει από πρώτο χέρι τις πραγµατικές ανάγκες και δυνατότητες των δραστηριοποιούµενων  στον αγροτικό χώρο, έχει ανεπτυγµένο το αίσθηµα της δικαιοσύνης και δεν υποτάσσεται στις «σειρήνες».     

ΒιογραφικόΓεννήθηκε στο Παλαιοχώρι ∆ωριέων του ∆ήµου Αµφίκλειας-Ελάτειας, εργάστηκε στον ΟΓΑ από το 1979 έως το 2011 και διετέλεσε Γενικός ∆ιευθυντής του Οργανισµού από το 2008 έως και την αποχώρησή του από τον ΟΓ
Αποφοίτησε από το Λύκειο Αµφίκλειας και είναι πτυχιούχος του Τµήµατος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και τελειόφοιτος του Νοµικού Τµήµατος της Νοµικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ήταν µέλος του ∆Σ της ΑΕ∆ΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισµών από το Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2009

Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές συµµετείχε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύµβουλος Στερεάς Ελλάδας µε τον συνδυασµό του Βαγγέλη Αποστόλου «Η Στερεά σε νέα τροχιά».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία