BACK TO
TOP
Ιστορία

Εκατό χρόνια θερισμού στο Zedelgem

Ο Leon Claeys έστησε μια μικρή εταιρεία κατασκευής αλωνιστικών στις 22 Μαΐου 1906 στη βελγική πόλη Zedelgem. Σήμερα, 100 χρόνια μετά, η εγκατάσταση του Zedelgem αποτελεί την ευρωπαϊκή έδρα των θεριστικών της New Holland.

Εκατό χρόνια θερισμού στο Zedelgem

1
0

Στo πλαίσιο του εορτασμού της εκατονταετηρίδας της μικρής εταιρείας αλωνιστικών που έστησε ο Leon Claeys στη βελγική πόλη Zedelgem, το Profi περιηγήθηκε στην έκθεση θεριστικών που στήθηκε στις εγκαταστάσεις της New Holland στη βελγική πόλη επ' ευκαιρία του εορτασμού.
Με μηχανές από το 1913 έως το 1989, αυτή η έκθεση της κληρονομιάς της New Holland παρουσιάζει την ιστορία των ευρωπαϊκών θεριστικών από τα πρώτα μηχανικά βήματα μέχρι τη σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή. Στο Zedelgem σήμερα κατασκευάζονται οι θεριζοαλωνιστικές της New Holland, CR, CX, CSX και CS, καθώς και οι αυτοκινούμενες χορτοσυλλεκτικές και οι μεγάλες δετικές.
Στόχος του Leon Claeys ήταν να απαλλάξει τους Βέλγους αγρότες από την έντονη χειμερινή εργασία αλωνίσματος των δημητριακών. Ένα από τα πρώτα σχέδιά του ήταν η αλωνιστική του 1913, που χρησιμοποίησε παρόμοιες αρχές με τις γιγαντιαίες θεριστικές του σήμερα –κυρίως, ένα τύμπανο με δόντια για το διαχωρισμό του σπόρου από το στάχυ.
Η πρώτη αυτοκινούμενη θεριζοαλωνιστική που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη, η Claeys MZ παρουσιάστηκε το 1952. Από εκείνη την ημερομηνία, το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας και παραγωγής στο Zedelgem εστιάστηκε στις θεριζοαλωνιστικές.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία