Επίσης, κάποια κρασιά, χρειάζονται χρόνο και αέρα να αναπνεύσουν αναδεικνύοντας έτσι όλα τους τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, καθώς μπορεί να είναι “κλειστά” λόγο παλαίωσης και να έχουν επιπλέον μια χαρακτηριστική οσμή κλεισούρας
Υπολογίζοντας σωστά το χρόνοΑρχικά, όταν παίρνουμε ένα κρασί από την κάβα μας, το οποίο έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια οριζόντια θέση και θέλουμε να το μεταγγίσουμε, πρέπει να χρησιμοποιούμε το απαραίτητο καλαθάκι για τη μεταφορά του από το χώρο φύλαξης στο τραπέζι. Σε διαφορετική περίπτωση το ίζημα που πιθανά να υπάρχει στη φιάλη με το κούνημα θα διασκορπιστεί ξανά στο κρασί
Φλόγα η απαραίτητηΑνάβουμε πάντα το κερί πριν ανοίξουμε τη φιάλη. Ο λόγος εξαιρετικά απλός μα ταυτόχρονα και εξαιρετικά σημαντικός. Δεν θέλουμε να περάσει η οσμή του σπίρτου στη φιάλη επηρεάζοντας το χαρακτήρα του κρασιού
ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤ
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Wine Trails The Top 50 που κυκλοφορεί
Υπολογίζοντας σωστά το χρόνοΑρχικά, όταν παίρνουμε ένα κρασί από την κάβα μας, το οποίο έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια οριζόντια θέση και θέλουμε να το μεταγγίσουμε, πρέπει να χρησιμοποιούμε το απαραίτητο καλαθάκι για τη μεταφορά του από το χώρο φύλαξης στο τραπέζι. Σε διαφορετική περίπτωση το ίζημα που πιθανά να υπάρχει στη φιάλη με το κούνημα θα διασκορπιστεί ξανά στο κρασί
Φλόγα η απαραίτητηΑνάβουμε πάντα το κερί πριν ανοίξουμε τη φιάλη. Ο λόγος εξαιρετικά απλός μα ταυτόχρονα και εξαιρετικά σημαντικός. Δεν θέλουμε να περάσει η οσμή του σπίρτου στη φιάλη επηρεάζοντας το χαρακτήρα του κρασιού
ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤ
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Wine Trails The Top 50 που κυκλοφορεί