BACK TO
TOP
Top 50

Όταν φλερτάρει το κρασί με την τέχνη

Η μετάγγιση είναι μια ιεροτελεστία που αγαπάμε όλοι οι οινόφιλοι. Πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένους λόγους, όπως για να απομακρυνθεί το ίζημα που μπορεί να υπάρχει σε μια φιάλη κρασιού από την παλαίωση ή το μη φιλτράρισμα του.

Όταν φλερτάρει το κρασί με την τέχνη

1050
0
Επίσης, κάποια κρασιά, χρειάζονται χρόνο και αέρα να αναπνεύσουν αναδεικνύοντας έτσι όλα τους τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, καθώς μπορεί να είναι “κλειστά” λόγο παλαίωσης και να έχουν επιπλέον μια χαρακτηριστική οσμή κλεισούρας

Υπολογίζοντας σωστά το χρόνοΑρχικά, όταν παίρνουμε ένα κρασί από την κάβα μας, το οποίο έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια οριζόντια θέση και θέλουμε να το μεταγγίσουμε, πρέπει να χρησιμοποιούμε το απαραίτητο καλαθάκι για τη μεταφορά του από το χώρο φύλαξης στο τραπέζι.  Σε διαφορετική περίπτωση το ίζημα που πιθανά να υπάρχει στη φιάλη με το κούνημα θα διασκορπιστεί ξανά στο κρασί


Φλόγα η απαραίτητηΑνάβουμε πάντα το κερί πριν ανοίξουμε τη φιάλη. Ο λόγος εξαιρετικά απλός μα ταυτόχρονα και εξαιρετικά σημαντικός. Δεν θέλουμε να περάσει η οσμή του σπίρτου στη φιάλη επηρεάζοντας το χαρακτήρα του κρασιού



ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤ


Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Wine Trails The Top 50 που κυκλοφορεί
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία