BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ακόμα και μείωση 50% στην τιμή για τα αγγούρια της Κρήτης

Η κατακόρυφη μείωση της τιμής στα αγγούρια σε ποσοστό που αγγίζει κάτι παραπάνω από το 50% για το νομό του Λασιθίου με την ανακοίνωση του ρώσικου εμπάργκο, τέθηκε ως θέμα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΑΣ Ιεράπετρας συμμετείχαν σε αυτή, εκτός από τα στελέχη της Ένωσης και την κ. Πετράκη, οι εκπρόσωποι των Δήμων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας, όπως και όλων των αγροτικών φορέων και των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων του νομού Λασιθίου.

Επίθεση ωιδίων σε θερμοκήπια με αγγουριές

1
0

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, δρομολογείται η αποζημίωση για τους πληγέντες παραγωγούς, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχου Πελαγίας Πέτράκη.

Ο κ. Δασκαλάκης  τόνισε και για την υπαίθρια ντομάτα η οποία έχει επηρεαστεί από την γενικότερη κατάσταση. Οι φορείς του Λασιθίου απευθύνθηκαν στα αρμόδια υπουργεία για την καταγραφή των ζημιών και στη συνέχεια στην αποζημίωση. Ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Αυγούστου  στις 12 μ. κατέληξαν σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα τις συνέπειες από το ρωσικό εμπάργκο στον πρωτογενή τομέα της Π.Ε. Λασιθίου όπου και  ζήτησαν την αποζημίωση της παραγωγής τόσο από τις άμεσες ζημιές όσο και από τις έμμεσες.

Τέλος, τόνισαν ότι πρέπει να ξεκινήσει μια προσπάθεια εξεύρεσης νέων αγορών για τα ελληνικά προϊόντα καθώς παρατηρείται μεγάλος ανταγωνισμός και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία