BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αύξηση 1,15% στη ζήτηση βόειου κρέατος

Κατά 1.15% αναµένεται να αυξηθεί η διεθνής ζήτηση βόειου κρέατος από το 2014 έως το 2020. Το βοδινό είναι ένα από κρέατα που καταναλώνονται περισσότερο στον κόσµο, πίσω µόνο από το χοιρινό σε όρους ποσότητας κατανάλωσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Αύξηση 1,15% στη ζήτηση βόειου κρέατος

0
0
Η περιορισµένη παραγωγή βοδινού εξαιτίας περιβαλλοντικών και πολιτικών παραγόντων, έχει δηµιουργήσει σηµαντικό κενό µεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά βόειου κρέατος. Η αύξηση στα εισοδήµατα και η αστικοποίηση, είναι οι βασικοί λόγοι ανάπτυξης της αγοράς,  οποία επηρεάζεται και από την τάση του καταναλωτικού κοινού για µεγάλη κατανάλωση πρωτεϊνών,  την οποία και καλύπτει το βόειο κρέας.  Ορισµένα ζητήµατα ασφάλειας των τροφίµων που προέκυψαν, όπως τα χηµικά κατάλοιπα και οι παθογένειες που εντοπίστηκαν σε άλλα προϊόντα κρέατος από χοιρινό και πουλερικά, συµβάλλουν επίσης στην αυξηµένη κατανάλωση βόειου κρέατος.

Η αύξηση της κατανάλωσης σε αναδυόµενες αγορές, όπως της Κίνας, της Βραζιλίας και της Αργεντινής, έχει οδηγήσει σε µικρή άνοδο την αγορά βόειου κρέατος τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι αγορές αυτές ανέρχονται συνολικά σε περισσότερο από το 60% της παγκόσµιας παραγωγής βόειου κρέατος και αναµένουν ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης 2% για τα επόµενα έξι χρόνια. Η αυξηµένη ζήτηση για βόειο κρέας µε πιστοποίηση χαλάλ, κυρίως στα ισλαµικά κράτη της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, αναµένεται να είναι βασικός παράγοντας ο οποίος θα έχει θετικές επιπτώσεις στην αγορά για την επόµενη επταετία, σύµφωνα µε την επενδυτική τράπεζα Rabobank.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία