BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Γιαπωνέζικο βοδινό καταφθάνει στην ΕE

Πόδι στην ευρωπαϊκή αγορά ετοιµάζεται να πατήσει το ιαπωνικό βόειο κρέας, µετά την άρση της απαγόρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης των εισαγωγών του. Πρόθεση της ασιατικής χώρας είναι να αυξήσει τις πωλήσεις βοδινού wagyu στην Ευρώπη, ενισχύοντας τα µικρά για την ώρα µερίδια αγοράς που έχει, αλλά και να εξασφαλίσει την έγκριση της ΕΕ για περισσότερες ιαπωνικές µονάδες παραγωγής της εν λόγω ποικιλίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Γιαπωνέζικο βοδινό καταφθάνει στην ΕE

3
0
Τρείς µονάδες είναι µέχρι στιγµής πιστοποιηµένες να παράγουν ιαπωνικό wagyu για την Ευρώπη, αλλά περισσότερα εργοστάσια αναµένουν έγκριση, σύµφωνα µε τον σύµβουλο της Ιαπωνικής Κτηνοτροφικής Βιοµηχανικής Ένωσης, Τοσιάκι Μασούντα. «Χρειαζόµαστε να ανοίξουµε περισσότερα εργοστάσια. Τα κριτήρια της ΕΕ είναι διαφορετικά, και εποµένως είναι αρκετά πολύπλοκο να εξάγουµε σε αυτή», δήλωσε ο Μασούντα.  Αυτή τη στιγµή, η Itoham Foods Inc, η  JA Zen-Noh και η StarzenInternational Co έχουν πάρει το πράσινο φώς από την ΕΕ, ενώ η S Foods Inc και οι NH Foods και Meat-Companion περιµένουν την έγκριση.

Η διαφοροποίηση του αυθεντικού wagyu από τα υπόλοιπα έγκειται στο ότι τα βοοειδή πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από τα Ιαπωνικά Μαύρα, τα Ιαπωνικά Καφέ, τα Ιαπωνικά Βραχυκέρατα, ή τα Ιαπωνικά Ακέρατα. Πρέπει επίσης να έχουν γεννηθεί και εκτραφεί στην Ιαπωνία και να έχει πιστοποιηθεί η γενεαλογία 3 γενεών. Ωστόσο, η διασταύρωση των ειδών στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες καθιστά δύσκολη την προστασία του ονόµατος «wagyu». Οι εξαγωγές wagyu στοχεύουν κυρίως σε πωλήσεις στον τοµέα των τροφίµων πολυτελείας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία