BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Έπεσε κάτω και από τα 75 δολάρια το αργό

Ωφέλιµος για την ελληνική οικονοµία και, ειδικότερα, για τους κλάδους της µεταποίησης και της αγροτικής παραγωγής είναι, σύµφωνα µε την Alpha Bank, ο συνδυασµός της ακριβού δολαρίου και του φθηνού πετρελαίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Έπεσε κάτω και από τα 75 δολάρια το αργό

0
0
Το τελευταίο εξακολουθεί να «γράφει» απώλειες και είναι χαρακτηριστικό ότι την εβδοµάδα που πέρασε  το αµερικανικό αργό υποχώρησε κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι στα 74,21 δολάρια, το χαµηλότερο επίπεδο από το Σεπτέµβριο του 2010.  Στο ΙCE του Λονδίνου το brent έχασε 3,1% κλείνοντας κάτω από τα 80 δολάρια στα 77,92 δολάρια. Το αµερικανικό νόµισµα, µετά από πολυήµερο σερί ανόδου, διόρθωσε µόλις 0,2% την Πέµπτη έναντι του ευρώ στα 1,2460 καθώς η Fed ενηµέρωσε ότι δε θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκιά της. 

Σύµφωνα µε την Alpha η πτώση του πετρελαίου (-27% από τον Ιούνιο σε όρους δολαρίου και -21% σε όρους ευρώ) ευνοεί τις οικονοµίες- εισαγωγείς πετρελαίου, µεταξύ των οποίων η Ελλάδα όπου το 58% της ενέργειας που καταναλώνει αφορά προϊόντα πετρελαίου.

Εκτιµά δε, ότι εφόσον η εξέλιξη αυτή διατηρηθεί επί µακρώ θα έχει πτωτική επίδραση στο κόστος παραγωγής της βιοµηχανίας, της γεωργίας και του εµπορίου (µειωµένα µεταφορικά). Επιπλέον, σε συνδυασµό µε τo ισχυρό δολάριο αναµένεται να επηρεάσει θετικά τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων εκτός της Ευρωζώνης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία