BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Στους 171 εκατ. τόνους η παγκόσμια κατανάλωση ζάχαρης καθώς μειώνονται τα στοκ

Η παγκόσμια παραγωγή ζάχαρης για το 2014/15 εκτιμάται μειωμένη κατά 2,6 εκατ. τόνους, εξαιτίας της μείωσης που σημειώθηκαν σε Βραζιλία, Ταϋλάνδη και Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση Νοεμβρίου του αμερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA) με τις αναθεωρημένες προβλέψεις. Οι εισαγωγές σε διεθνές επίπεδο αναμένεται να παραμείνουν σταθερές, ενώ η κατανάλωση προβλέπεται να φτάσει τους 171,0 εκατ. τόνους καθώς τα τελικά στοκ μειώνονται ελαφρώς.

Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε μειωμένες αποδόσεις

1
0
Η παραγωγή της Βραζιλίας εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 2,0 εκατ. τόνους στους 35,8 εκατ. τόνους, καθώς οι συνθήκες ξηρασίας μειώνουν την απόδοση και μικρότερο ποσοστό ζαχαροκάλαμου (45%) κατευθύνεται προς την ζάχαρη. Μειωμένη εκτιμάται και η παραγωγή της Ταϋλάνδης κατά 1,1 εκατ. τόνους, στους 10,2 εκατ. τόνους, επίσης εξαιτίας της ξηρασίας

Στην ΕΕ η παραγωγή εκτιμάται στους 16,3 εκατ. τόνους, αυξημένη κατά 300.000 τόνους εξαιτίας της αυξημένης απόδοσης αλλά και της έκτασης ζαχαρότευτλων. Καθώς η κατανάλωση εξακολουθεί να έχει ανοδική πορεία, οι εισαγωγές προβλέπεται να αυξηθούν κατά 200.000 τόνους, στους 3,5 εκατ. τόνους. Οι εξαγωγές παραμένουν στους 1,5 εκατ. τόνους, περιορισμένες από το όριο εξαγωγών του ΠΟΕ.   
 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία