BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στις ασφαλείς επιλογές το βαμβάκι κατά τη νέα σεζόν

Φέτος το βαµβάκι θα είναι «η πιο δυνατή από άποψη τιµών καλλιέργεια», σηµειώνει σε έκθεσή της η επενδυτική τράπεζα Rabobank µετά και την πρόσφατη ανακοίνωση του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας για µείωση των φυτεύσεων κατά 38,2 εκατ. στρέµµατα, πιο κάτω από τα 39,32 εκατ. στρέµµατα που περίµεναν οι αναλυτές και από την πρόβλεψη Φεβρουαρίου του USDA για 39,48 εκατ. στρέµµατα.

Στις ασφαλείς επιλογές το βαμβάκι κατά τη νέα σεζόν

1
0
Μάλιστα, η Rabobank προβλέπει ότι στο χρηµατιστήριο της Νέας Υόρκης µέχρι το τέλος του χρόνου το βαµβάκι θα φτάσει περίπου τα 73 σεντς ανά λίµπρα, σηµειώνοντας µια άνοδο 14,06% από τα 64 σεντς ανά λίµπρα που τώρα διαπραγµατεύονται τα συµβόλαια  ∆εκεµβρίου 2015 για το προϊόν.

Όµως την ανοδική τάση των τιµών «φρενάρει» η εκτίµηση της ∆ιεθνούς Επιτροπής Βάµβακος (ICAC), η οποία προβλέπει ότι η αξία του βαµβακιού κατά µέσο όρο θα πέσει σε χαµηλά 9 ετών την επόµενη σεζόν, παρά την περαιτέρω µείωση της παραγωγής. Ειδικότερα, η ICAC στην πρώτη εκτίµησή της για τη νέα σεζόν που ξεκινά τον Αύγουστο προβλέπει ότι το βαµβάκι θα κινηθεί κατά µέσο όρο στα 61 σεντς ανά λίµπρα το 2015-2016 στο δείκτη Cotlook A, παρά τη µείωση των καλλιεργούµενων εκτάσεων βάµβακος κατά 7% σε σχέση µε πέρσι στα 311 εκατ. στρέµµατα

Τέλος, ο Τόµπιν Γκόρει από την τράπεζα Commonwealth της Αυστραλίας, προτρέπει τους επενδυτές να προσέχουν τις εκτιµήσεις για άνοδο των τιµών στο βαµβάκι. «Η αγορά του βαµβακιού αυτή τη στιγµή προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα πλεονάσµατα των αποθεµάτων, αλλά δεν υπήρχε τίποτα στην έκθεση του USDA που να δείχνει ότι ο δρόµος για την ανάκαµψη δεν θα είναι µακρύς», καταλήγει ο Γκόρει.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία