BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Κι άλλη πτώση στα σκληρά σιτάρια

Οι τελευταίες πωλήσεις για εξαγωγή ελληνικού σκληρού σιταριού σηµειώθηκαν στα 300 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε ελληνικό λιµάνι, την ώρα που πλέον οι τιµές δείχνουν να πιέζονται περαιτέρω, καθώς η τάση στους δείκτες της Ευρώπης είναι έντονα πτωτική.

Προληπτικός έλεγχος για σεπτορίωση στα σκληρά σιτάρια της Λάρισας

18
0
Οι τοπικοί έµποροι έχοντας διακρίνει την πίεση προσπαθούν να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους, πουλώντας. Με τα ενθαρρυντικά νέα προς τις νέες σοδειές, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ΗΠΑ και Καναδά, είναι λογικό οι τιµές να βρίσκονται υπό πίεση ως τα αλώνια. Προς το παρόν δεν υπάρχει νέα δραστηριότητα στις προαγορές πλην των πρώτων πωλήσεων προ δύο µηνών στα 280 ευρώ ο τόνος FOB

Στη λίστα της Φότζια είχαµε δύο συνεχόµενες µειώσεις τις τελευταίες εβδοµάδες µε συνολικές απώλειες 40 ευρώ ο τόνος. Τα καλής ποιότητας (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12%, υαλώδη 80%) κυµαίνονται στα 315-320 ευρώ ο τόνος παράδοση σε ιταλικό λιµάνι, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 305-310 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο, η µείωση έφτασε τα 17 ευρώ ο τόνος µε τις τιµές για τις καλές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 315-323 ευρώ ο τόνος. Τα γαλλικά σκληρά είχαν ήδη καταγράψει την πτώση µε τις τιµές να ισορροπούν στα  310-320 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Βασικός λόγος για τη συνεχιζόµενη πίεση τιµών αποτελεί η αύξηση παραγωγής σκληρού σχεδόν σε όλες τις σοδειές.

Την ίδια ώρα, το χρηµατιστήριο του Σικάγο κινείται βάση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ. Είναι βέβαια σύνηθες αυτή την εποχή τα βλέµµατα να είναι στραµµένα στον καιρό, αφού ασκεί τη σηµαντικότερη επιρροή στις σοδειές.  Κατόπιν των ανησυχιών περί ξηρασίας, οι οποίες είχαν ανεβάσει την αγορά, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις πίεσαν ξανά τις τιµές, καθώς ήταν ευεργετικές για τις καλλιέργειες. Αντίστοιχες βροχές είχαν Ευρώπη και Ρωσία, µε αποτέλεσµα η τάση χρηµατιστηριακά να γυρίσει σε πτωτική. 

Στη Γαλλία είχαµε παρόµοιο σενάριο, αρχικά λίγο η ξηρασία λίγο η πρόσκαιρη πτώση του ευρώ ενδυνάµωσαν τις τιµές µέχρι τις αρχές της εβδοµάδας, αλλά κατόπιν το ευρώ ενισχύθηκε πάλι οδηγώντας τις τιµές στα 184 ευρώ ο τόνος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία