BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ανοίγουν πιο ψηλά από πέρσι

Στην ελληνική αγορά οι πρόσφατες βροχές είναι ευεργετικές για την επερχόµενη σοδειά στο σκληρό σιτάρι. Μάλιστα στη Μακεδονία πολλοί τονίζουν ότι θα χρειαστούµε καµία βροχή ακόµα για να έχουµε καλύτερες προοπτικές. Οδεύουµε προς τον αλωνισµό και είναι λογικό να έχουν ενταθεί οι κουβέντες σχετικά µε τις τιµές. Η εξαγωγή δεν είναι δυνατή δεδοµένου ότι οι τιµές βρίσκονται στα 260-265 ευρώ ο τόνος FOB σε ελληνικό λιµάνι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Ανοίγουν πιο ψηλά από πέρσι

2
0
Εποµένως τον πρώτο λόγο τον έχει η τοπική αγορά µε τους µεγάλους µύλους να µη δείχνουν αγχωµένοι για ποσότητες άµεσα. Με τα σηµερινά δεδοµένα οι τιµές στα αλώνια θα ανοίξουν υψηλότερα από τα πέρυσι

Στη λίστα της Φότζια επιβεβαιώθηκαν τα σηµάδια ισορροπίας και µάλιστα αυτήν την εβδοµάδα είχαµε για πρώτη φορά άνοδο 5 ευρώ ο τόνος. Τα καλής ποιότητας (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12%, υαλώδη 80%) κυµαίνονται στα 295-300 ευρώ ο τόνος παράδοση σε ιταλικό λιµάνι, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 70%) στα 280-285 ευρώ ο τόνος παράδοση σε ιταλικό λιµάνι.

Στο Μιλάνο υπήρξε τουλάχιστον σταθερότητα µε τις τιµές για τις καλές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 292-300 ευρώ ο τόνος (µειωµένα κατά 5 ευρώ από την προηγούµενη εβδοµάδα). Τα γαλλικά σκληρά της νέας σοδειάς βρίσκονται στα 270 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

Την ίδια ώρα, στο χρηµατιστήριο του Σικάγο τα δηµητριακά είχαν µια ιδιαίτερα θετική εβδοµάδα µε πρωταγωνιστή τα µαλακά σιτάρια.

Οι άσχηµες καιρικές συνθήκες σε σηµαντικές περιοχές των ΗΠΑ έφεραν ανησυχία στην αγορά, µε αποτέλεσµα οι κερδοσκόποι να κλείσουν τις πτωτικές τους θέσεις αγοράζοντας συµβόλαια. Στις βόρειες ΗΠΑ επικρατεί ιδιαίτερο κρύο, ενώ στον νότο έχουµε πληµµύρες.

Στη Γαλλία παράλληλα µε την επιρροή της ανόδου από το Σικάγο είχαµε και την πρόσφατη πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, µε αποτέλεσµα οι τιµές συµβολαίων ∆εκεµβρίου 15 να ενισχυθούν κατά 7 ευρώ φτάνοντας τα 182 ευρώ ο τόνος.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία