Ειδικότερα, αυτή τη στιγµή το αγγούρι µεγάλου µεγέθους Φιλιατρών πωλείται 25-30 λεπτά το ζευγάρι απ’ τους παραγωγούς στην αγορά της Αθήνας, όταν πριν από ένα µήνα έφτανε τα 40 λεπτά το ζευγάρι, δηλαδή 60 λεπτά λιανική τιµή. Πρόκειται για µια πτώση στις τιµές παραγωγού της τάξης του 25%. «∆εν πάνε καλά τα πράγµατα στα αγγούρια αλλά και στις ντοµάτες, µε το ζόρι βγαίνουν τα έξοδα παραγωγής», τονίζει στην Agrenda ο παραγωγός Μιλτιάδης Ψύρος από τα Φιλιατρά. Εν αντιθέσει, «την περσινή χρονιά το ίδιο διάστηµα τα πράγµατα ήταν λίγο καλύτερα, καθώς κατά µέσο όρο οι τιµές παραγωγού για το αγγούρι κυµαίνονταν µεταξύ 30-35 λεπτών το ζευγάρι», αναφέρει ο κ. Ψύρος. Μοναδικό θετικό γεγονός στην περιοχή, είναι η συσπείρωση 40 παραγωγών σε µια οµάδα, οι οποίοι µε δικό τους συσκευαστήριο, και πρόεδρο τον κ. Γιώργο Αλεξανδρόπουλο, ερευνούν πιθανές αγορές για εξαγωγή του προϊόντος
Στο Τυµπάκι της Κρήτης, οι τιµές παραγωγού είναι πολύ χαµηλές (10-20 λεπτά το κιλό) και το προϊόν µένει και αδιάθετο, σηµειώνει στην Agrenda ο Χαραλαµπάκης Γιάννης, διευθυντής του Α.Σ. Τυµπακίου.
«Πέρσι οι τιµές ήταν 30%-40% πιο πάνω. Η πτώση των τιµών αποδίδεται από τους παραγωγούς αφενός στην κρίση που αναγκάζει σε περικοπές τους καταναλωτές, ειδικά σε προϊόντα, όπως το αγγούρι, που δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης και αφετέρου στη µεγαλύτερη προσφορά του προϊόντος
«Βέβαια, µπορεί σε 10 µέρες να δούµε µια άνοδο τιµών αν πολλοί παραγωγοί απογοητευµένοι τα ξεπατώσουν. Ίσως εκτοξευτούν οι τιµές για 5-6 µέρες και µετά να κατρακυλήσουν ξανά», καταλήγει ο κ. Χαραλαµπάκης.  
Καλύτερες τιµές σε ΗΠΑ και ΜεξικόΜπορεί στην αγορά της Ευρώπης οι τιµές για το αγγούρι να κινούνται σε πολύ χαµηλά επίπεδα, (κάτω από τα 25 λεπτά το κιλό στην Ιταλία, στα 17 λεπτά σε Ολλανδία-Βέλγιο, στα 35 λεπτά στην Πολωνία, 19-30 λεπτά στην Ισπανία που φέτος είχε µικρή παραγωγή), ωστόσο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού οι τιµές είναι ικανοποιητικές, σύµφωνα µε την ιστοσελίδα Fresh Plaza. Συγκεκριµένα, στις ΗΠΑ πωλούνται τα υψηλής ποιότητας 20 δολάρια/κιβώτιο (περίπου 17,5 ευρώ) και τα χαµηλής 5-6 δολάρια/κιβώτιο (περίπου 4,38-5,26 ευρώ). Τέλος, σταθερές είναι οι τιµές στον Καναδά αλλά αυξηµένες στο Μεξικό για ένα κιβώτιο 22 κιλών στα 6,49 δολάρια.  
Στο Τυµπάκι της Κρήτης, οι τιµές παραγωγού είναι πολύ χαµηλές (10-20 λεπτά το κιλό) και το προϊόν µένει και αδιάθετο, σηµειώνει στην Agrenda ο Χαραλαµπάκης Γιάννης, διευθυντής του Α.Σ. Τυµπακίου.
«Πέρσι οι τιµές ήταν 30%-40% πιο πάνω. Η πτώση των τιµών αποδίδεται από τους παραγωγούς αφενός στην κρίση που αναγκάζει σε περικοπές τους καταναλωτές, ειδικά σε προϊόντα, όπως το αγγούρι, που δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης και αφετέρου στη µεγαλύτερη προσφορά του προϊόντος
«Βέβαια, µπορεί σε 10 µέρες να δούµε µια άνοδο τιµών αν πολλοί παραγωγοί απογοητευµένοι τα ξεπατώσουν. Ίσως εκτοξευτούν οι τιµές για 5-6 µέρες και µετά να κατρακυλήσουν ξανά», καταλήγει ο κ. Χαραλαµπάκης.  
Καλύτερες τιµές σε ΗΠΑ και ΜεξικόΜπορεί στην αγορά της Ευρώπης οι τιµές για το αγγούρι να κινούνται σε πολύ χαµηλά επίπεδα, (κάτω από τα 25 λεπτά το κιλό στην Ιταλία, στα 17 λεπτά σε Ολλανδία-Βέλγιο, στα 35 λεπτά στην Πολωνία, 19-30 λεπτά στην Ισπανία που φέτος είχε µικρή παραγωγή), ωστόσο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού οι τιµές είναι ικανοποιητικές, σύµφωνα µε την ιστοσελίδα Fresh Plaza. Συγκεκριµένα, στις ΗΠΑ πωλούνται τα υψηλής ποιότητας 20 δολάρια/κιβώτιο (περίπου 17,5 ευρώ) και τα χαµηλής 5-6 δολάρια/κιβώτιο (περίπου 4,38-5,26 ευρώ). Τέλος, σταθερές είναι οι τιµές στον Καναδά αλλά αυξηµένες στο Μεξικό για ένα κιβώτιο 22 κιλών στα 6,49 δολάρια.