BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Οριακά στα περσινά οι τιμές του ΘΕΣΤΟ

Με μια μικρή μείωση της τάξης του 2% από τα περσινά επίπεδα τιμών ανά κατηγορία και ανά brix, λόγω της αυξημένης φετινής παραγωγής και με το εργοστάσιο του Νομικού στο Δομοκό να ξεκινά την παραλαβή την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ανοίγει τη φετινή σεζόν για τη βιομηχανική ντομάτα ο συνεταιρισμός ΘΕΣΤΟ.

Οριακά στα περσινά οι τιμές του ΘΕΣΤΟ

2
0

Οι τιμές και οι όροι παραλαβής και μεταποίησης για τη ντομάτα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του συνεταιρισμού, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΘΕΣΤΟ Αστέριο Σαπουνά, η μικρή μείωση στις φετινές τιμές τω συμβάσεων θεωρήθηκε αναγκαία στο πλαίσιο του νόμου προσφοράς και ζήτησης, ενώ αντίστοιχη μικρή μείωση αποφασίστηκε και στα μεταφορικά σε σχέση με πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του ΘΕΣΤΟ, σύμφωνα με τον κ. Σαπουνά είναι «να διασφαλίζει τιμές και βιωσιμότητα προϊόντων και για τα συλλεκτικά και για τα μεταφορικά». Σε αυτό το πλαίσιο, για όλα τα εργοστάσια συνιστάται πριν τη συγκομιδή η επικοινωνία των καλλιεργητών με τους υπευθύνους των εργοστασίων και του ΘΕΣΤΟ για ομαλότερη ροή στις παραδόσεις και στη διαδικασία της παράδοσης.

Βρείτε εδώ τον πίνακα Τιμές και όροι συμβάσεων βιομηχανικής ντομάτας 2015 για τον ΘΕΣΤΟ.pdf


Κόμιστρα

Επιπλέον, ορίστηκε το μεταφορικό κόμιστρο προς τον Νομικό στο Δομοκό από τη Λάρισα στα 14 ευρώ ο τόνος και από τα Φάρσαλα στα 11 ευρώ ο τόνος, ενώ προς το εργοστάσιο του Νομικού στην Κωπαΐδα από τη Λάρισα στα 20 ευρώ ο τόνος και από τα Φάρσαλα στα 18 ευρώ ο τόνος.  

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΘΕΣΤΟ για Κόμιστρα για μεταφορικά βιομηχανικής ντομάτας ΘΕΣΤΟ.pdf



Κατά τη συνέλευση ορίστηκαν, επίσης, τα εξής:

1.Φορτία με brix <4,00 θα παραλαμβάνονται με τιμή μειωμένη κατά  -10 €/τόνο για ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ και κατά  -7 €/τόνο για ΝΟΜΙΚΟ & ΚΩΠΑΪΣ

2. Οι βιομηχανίες ΝΟΜΙΚΟΣ & ΚΩΠΑΪΣ θα καταβάλουν 2 €/tn για την τήρηση των όρων του CLUB (έως 4% μέσο όρο ξένων υλών και παράδοση της συνολικής συμφωνηθείσας ποσότητας, ανά υποομάδα παραγωγών).

3.Η βιομηχανία ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ θα καταβάλει 2 €/tn για την τήρηση των όρων του CLUB (έως ... % μέσο όρο ξένων υλών και παράδοση της συνολικής συμφωνηθείσας ποσότητας, ανά παραγωγό).

4.Οι τιμές για τα εργοστάσια ΚΩΠΑΪΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ αυξάνονται για παράδοση έως 3/8/2015 κατά 6 €/tn, από 06/09 μέχρι 15/09 κατά 3 €/tn και από 16/9/2015 και μετά κατά 5  €/tn.

5. Οι τιμή για το εργοστάσιο της ΝΤΕΛ ΜΟΝΤΕ  αυξάνεται για παράδοση έως 3/8/2015 κατά 6 €/tn και από 16/9/2015 και μετά κατά 5 €/tn.

6. Οι τιμή για το εργοστάσιο της ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ αυξάνεται για παράδοση από 10/9/2015 και μετά κατά 3€/tn.

7.Οι πιστώσεις εφοδίων από τα εργοστάσια ΚΩΠΑΪΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ & ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ  θα κρατηθούν στην εξόφληση του αντίστοιχου εργοστασίου.

8. Διαδικασίες και έντυπα συλλογής, μεταφοράς και παραδόσεων:

ΓΕΝΙΚΑ- Διαδικασίες και έντυπα:

- Για όλα τα εργοστάσια συνιστάται η πριν τη συγκομιδή επικοινωνία με τους υπευθύνους εργοστασίων και ΘΕΣΤΟ για ροή παραδόσεων και διαδικασία παράδοσης.

- Τα φορτία κατά τη διακίνησή τους θα πρέπει να συνοδεύονται από Δελτίο Αποστολής (ειδικό έντυπο ΘΕΣΤΟ) για όσους κρατάνε βιβλία. Για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος η μεταφορά γίνεται με τη φορτωτική του μεταφορέα.

ΝΟΜΙΚΟΣ -Τι πρέπει να διαθέτουμε για να παραδώσουμε:

1. IDχωραφιού: Είναι η ταυτότητα-μοναδικός αριθμός του χωραφιού, όπως αυτό δόθηκε από το ΕΘΙΑΓΕ και αναγράφεται πάνω στις εδαφικές αναλύσεις.

2. Έγκριση ωρίμανσης αγροτεμαχίου. Δίνεται από τη Γεωπονική Υπηρεσία του εργοστασίου κατόπιν αιτήματος του παραγωγού. Αφορά το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο, με πρόβλεψη παραγωγής.

3. Κουπόνι παράδοσης

ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ- Διαδικασία παράδοσης:

Ημερήσια έγκριση φορτίων προς παράδοση ανά παραγωγό. Δίνεται από τη Γεωπονική Υπηρεσία του εργοστασίου.

9. Λειτουργία κέντρων συγκέντρωσης και ποιοτικού ελέγχου: Κέντρα ποιοτικού ελέγχου παραδόσεων ΘΕΣΤΟ θα λειτουργήσουν σε ΔΟΜΟΚΟ -ΚΩΠΑΪΔΑ -ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. Για τη  ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ η ζύγιση γίνεται στην πλάστιγγα του ΑΣΟΠ ΔΗΜΗΤΡΑ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία