BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Άρση από Ιαπωνία στο εμπάργκο δανέζικου βοδινού

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι από τις 2 Φεβρουαρίου 2016 καταργείται το μακροχρόνιο εμπάργκο στις εισαγωγές βοδινού κρέατος από τη Δανία λόγω του υποτιθέμενου κινδύνου για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών (BSE). Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή έπεται μετά το άνοιγμα της ιαπωνικής αγοράς στα προϊόντα βοδινού από Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Πολωνία.

Άρση από Ιαπωνία στο εμπάργκο δανέζικου βοδινού

3
0
Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία είχε επιβάλλει εμπάργκο στο βοδινό της ΕΕ από το 2001, αναφέροντας ότι υπάρχει κίνδυνος για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών (BSE). Το μέτρο αυτό δεν ήταν συμβατό με τους διεθνείς κανόνες που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE) και δεν λάμβανε υπόψη τους αυστηρούς κανόνες και τα μέτρα παρακολούθησης που είχε εφαρμόσει η ΕΕ με σκοπό την προστασία των ευρωπαϊκών βοδινών και προϊόντων βοδινού

Οι Επίτροποι Σεσίλια Μάλμστρομ, Φιλ Χόγκαν και Βιτένις Αντριουκάιτις, υπεύθυνοι αντίστοιχα για το εμπόριο, τη γεωργία και τη διατροφική ασφάλεια, προχώρησαν σην παρακάτω κοινή δήλωση: «Το γεγονός ότι η Ιαπωνία συνεχίζει να επιτρέπει τις εξαγωγές βοδινού της ΕΕ είναι καλά νέα. Αναμένουμε το περαιτέρω άνοιγμα της ιαπωνικής αγοράς στο άμεσο μέλλον. Όλες οι υπηρεσίες της Κομισιόν, μαζί με την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ιαπωνία, εργάζονται από κοινού για το άνοιγμα την ιαπωνικής αγοράς στο βοδινό και τα προϊόντα βοδινού της ΕΕ από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ».
Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι και για εκείνα τα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν καταθέσει αιτήματα εξαγωγής βοδινού

Σημειώνεται, τέλος, ότι βοδινό και προϊόντα βοδινού από την ΕΕ στην Ιαπωνία ξεκίνησαν να εξάγονται ξανά από το 2013. Η αξία των εξαγωγών από τα 4 πρώτα κράτη μέλη που έλαβαν έγκριση έφτασε τα 4,6 εκατ. ευρώ για το πρώτο μισό του 2015.

(Πηγή:  ec.europa.eu)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία